ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΗ εορτή της Υπαπαντής στη Λιβαδειά

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

#TAGS: Εκκλησία 

Η εορτή της Υπαπαντής στη Λιβαδειά

Η εορτή της Υπαπαντής στη Λιβαδειά

Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδειάς τιμήθηκε, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024, η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου. Αναλυτικότερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, κ. Γεώργιος, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή πιστών, καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου και μελών του Φιλανθρωπικού Σωματείου-Ιδρύματος “Εστία Μητέρας”.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ευεργετών, των διατελεσάντων στα Διοικητικά Συμβούλια, των μελών και τροφίμων του Φιλανθρωπικού Σωματείου-Ιδρύματος “Εστία Μητέρας”.

Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Υπαπαντή του Κυρίου αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή της ημέρας. Τόνισε ότι η Εκκλησία από πολύ παλιά έχει συνδυάσει την εορτή της Υπαπαντής με την εορτή της μητέρας αναφέροντας ότι η Εκκλησία έχει δώσει νόημα στις εορτές και τις έχει συνδυάσει με τη ζωή και ιδιαίτερα τη μάνα, την αγάπη και στοργή της οποίας όλοι έχουμε βιώσει. Επίσης, αναφέρθηκε στην αγωνία και τον πόνο που σήμερα βιώνουμε με την ανατροπή όλων των σταθερών της ζωής, ιδιαίτερα της οικογένειας. Τέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά, υγεία, δύναμη και ενίσχυση σε όλους, καθώς και στις μητέρες και γιαγιάδες, και στα μέλη του Σωματείου “Εστία Μητέρας”.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι