ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓ. Αραπίτσας: «Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας»

Γ. Αραπίτσας: «Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας»

Γ. Αραπίτσας: «Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας»

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων, κ. Γιώργος Αραπίτσας, σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook, σημείωσε πως η καθαριότητα του Δήμου είναι υπόθεση όλων, και πως δεν γίνεται να είναι καθαρός και επισκέψιμος ο Δήμος όταν δεν υπάρχει ευαισθητοποίηση για την ανακύκλωση, και όταν δεν τηρείται ο κανονισμός καθαριότητας.

Ο κ. Αραπίτσας υπογράμμισε ότι «οι περισσότεροι συνδημότες δείχνουν μία ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση και προσπαθούν για μία καθαρή γειτονιά. Υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν σέβονται το περιβάλλον, τον κόπο των εργαζομένων και τα ανταποδοτικά χρήματα του Δημότη». Ο κ. Δήμαρχος έδωσε τα εύσημα στη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών που διατηρούν την γειτονιά τους καθαρή, αλλά την ίδια στιγμή σημείωσε πως «Για τους λίγους και αδιάφορους, παρά τις συστάσεις, θα εφαρμόσουμε τον κανονισμό καθαριότητας, γιατί αυτό απαιτεί η νομιμότητα και ο σεβασμός στο περιβάλλον.»

Αναλυτικότερα, ο κ. Αραπίτσας έγραψε:

«Ο καθαρός Δήμος αφορά όλους μας και είναι υποχρέωση της υπηρεσίας καθαριότητας να κάνει την αποκομιδή των απορριμάτων. Όσο καλά και να λειτουργήσει η υπηρεσία δεν γίνεται ο Δήμος μας να ειναι καθαρός και επισκέψιμος, από αρκετούς διερχόμενους και μη, όταν δεν υπάρχει η ευαισθητοποίηση για την ανακύκλωση, τα σείμικτα απορρίμματα, τα αδρανή υλικά και δεν τηρείται ο κανονισμός καθαριότητας. Ευτυχώς οι περισσότεροι συνδημότες δείχνουν μία ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση και προσπαθούν για μία καθαρή γειτονιά. Υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν σέβονται το περιβάλλον, τον κόπο των εργαζομένων και τα ανταποδοτικά χρήματα του Δημότη. Δεν μπορεί οι κάδοι της ανακύκλωσης να είναι άδειοι και όλα τα χαρτόνια, φυσικά χωρίς να είναι διπλωμένα, να βρίσκονται κάτω πεταμένα και κάποια στους κάδους με τα σείμικτα. Σε λίγο θα προστεθούν σε κάποια σημεία, απο την υπηρεσία καθαριότητας, οι μωβ κάδοι ανακύκλωσης,για την συλλογή ρούχων, παπουτσιών, ζωνών,τσαντών για να μην επιβαρύνουμε τους πράσινους κάδους με τα σείμικτα, οι οποίοι ειναι ιδιαίτερα κοστοβόροι,αφού μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ, ζυγίζονται και πληρώνονται με το τέλος ταφής τους. Ως Δημοτική Αρχή δίνουμε τα εύσημα στην συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτών μας που διατηρούν καθαρή την γειτονιά τους. Για τους λίγους και αδιάφορους, παρά τις συστάσεις, θα εφαρμόσουμε τον κανονισμό καθαριότητας, γιατί αυτό απαιτεί η νομιμότητα και ο σεβασμός στο περιβάλλον. Ας προσπαθήσουμε όλοι στο χέρι μας είναι.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι