ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΤραμπ: Σαρωτική νίκη στη Νότια Καρολίνα

ΗΠΑ

(copyright: REUTERS/Alyssa Pointer)

Τραμπ: Σαρωτική νίκη στη Νότια Καρολίνα

Τραμπ: Σαρωτική νίκη στη Νότια Καρολίνα

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Ο Ντόναλντ Τραμπ σάρωσε στις προκριματικές εκλογές για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και στη Νότια Καρολίνα - το προπύργιο της μοναδικής αντιπάλου της Νίκι Χέιλι – και οδεύει πλέον προς την τελική νίκη, πριν την αναμέτρηση με τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Με καταμετρημένο το σύνολο σχεδόν των ψήφων, ο Τραμπ προηγείται με 25 μονάδες της Χέιλι, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον 44 από τους 50 αντιπροσώπου στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων που θα δώσει και το χρίσμα μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών σε όλες τις πολιτείες.

Η ήττα της Χέιλι είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς έπαιζε στο «σπίτι» της. Γεννήθηκε στην Νότια Καρολίνα και διετέλεσε δυο φορές κυβερνήτης της Πολιτείας μεταξύ 2011 και 2017.

Η Χέιλι, παρά την ήττα της, επανέλαβε ότι δεν θα αποσυρθεί από την κούρσα. «Είμαι μια γυναίκα που κρατά τον λόγο της!» είπε η Νίκι Χέιλι στους οπαδούς της. Τόνισε ότι δεν θα εγκαταλείψει αυτόν τον αγώνα όσο η πλειοψηφία των Αμερικανών απορρίπτει τόσο τον Ντόναλντ Τραμπ όσο και τον Τζο Μπάιντεν.

Τέσσερις νίκες

Ο Τραμπ έχει κερδίσει ήδη τις προκριματικές εκλογές στην Αϊόβα, στο Νιου Χάμσαϊρ και στη Νεβάδα και όλα δείχνουν ότι θα είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων που θα αντιμετωπίσει τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ γιόρτασε τη νίκη του σε μια συνάντηση υπερσυντηρητικών κοντά στην Ουάσιγκτον, «ζωγραφίζοντας» μια ζοφερή εικόνα για το μέλλον των ΗΠΑ. «Η ψήφος για τον Τραμπ είναι το εισιτήριό σας για επιστροφή στην ελευθερία. Και είναι η μόνη σας διαφυγή από τον δρόμο του Τζο Μπάιντεν προς την κόλαση. Από πολλές απόψεις, ζούμε στην κόλαση τώρα», είπε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι είναι ο μόνος που μπορεί να αποτρέψει την εξαφάνιση των ΗΠΑ.

Το επόμενο ραντεβού των δυο υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων είναι την προσεχή Τρίτη στο Μίσιγκαν.

Μια εβδομάδα αργότερα, στις 5 Μαρτίου, στη λεγόμενη «Σούπερ Τρίτη», θα διεξαχθούν εκλογές σε περισσότερες από 12 πολιτείες.

Πηγή: naftemporiki.gr