ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΛουκάς Αποστολίδης: «Μέρα εθνικού πένθους και μνήμης»

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

#TAGS: Λουκάς Αποστολίδης  Τέμπη 

Λουκάς Αποστολίδης: «Μέρα εθνικού πένθους και μνήμης»

Λουκάς Αποστολίδης: «Μέρα εθνικού πένθους και μνήμης»

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πατρίδα μας η Στερεά», κ. Λουκάς Αποστολίδης, αναφέρθηκε με δελτίο τύπου του στη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών, αναφέροντας πως «Οι κεντρικοί θεσμοί της Πολιτείας μας, Δικαιοσύνη και Κοινοβούλιο, πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.», ενώ συμπλήρωσε ότι «Η Δικαιοσύνη να επιτελεί το έργο της με γνώμονα τις αρχές του κράτους δικαίου, ότι ουδείς πάνω από τον νόμο».

Ο κ. Αποστολίδης έκανε αναφορά και στην Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή, θέτοντας στη συνέχεια ερωτήματα για τα «μελανά σημεία στον τόπο του εγκλήματος», ενώ έκλεισε το δελτίο τύπου αναφέροντας «Αλήθεια γιατί συμβολικά και ουσιαστικά η Βουλή δεν έδωσε ένα σήμα ότι είναι συμμέτοχη στο εθνικό πένθος, παρά τα αιτήματά μας να φωταγωγηθεί η Βουλή και να μνημονευτούν οι 57 ψυχές που χάθηκαν άδικα και τραγικά;»

Αναλυτικότερα, ο κ. Αποστολίδης ανέφερε:

«Τραγικές φιγούρες μάνες και πατεράδες που έχασαν τα παιδιά τους. Η εκκλησία χτύπησε 57 φορές τις καμπάνες για την ανάπαυση των ψυχών. Για την αγρύπνια της συλλογικής μας μνήμης. Ποτέ πάλι άλλη τέτοια τραγωδία. Μόνη έγνοια συγγενών και φίλων των παθόντων, καθώς και της κοινωνίας είναι: Το φως της Δικαιοσύνης να λάμψει παντού. Να ανακουφίσει ψυχές και να καταλαγιάσει τον θυμό των παθόντων. Οι κεντρικοί θεσμοί της Πολιτείας μας, Δικαιοσύνη και Κοινοβούλιο, πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Η Δικαιοσύνη να επιτελεί το έργο της με γνώμονα τις αρχές του κράτους δικαίου, ότι ουδείς πάνω από τον νόμο. Αυτή είναι η καθολική απαίτηση των παθόντων, της μάνας και του πατέρα που ανέμεναν τον ερχομό των παιδιών τους, αλλά και ολάκερης της κοινωνίας μας. Ο νομικός κόσμος μάχεται για Δικαιοσύνη μαζί τους. Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης με αίσθημα δίκαιας κρίσης επιτελούν το έργο τους και ρίχνουν φως για ποινικές ευθύνες παντού. Με αρχή τη ρήση «σπεύδε βραδέως», να ρίξουν φως παντού. Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία απήγγειλε κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε 23 άτομα, σε οργανισμούς, πρόσωπα και στην πολιτική ηγεσία. Ο Εφέτης ανακριτής ολοκληρώνοντας το έργο του θα απαγγείλει κατηγορίες, με τα σημερινά δεδομένα, σε πάνω από 32 άτομα, από το υπηρεσιακό προσωπικό έως το κέντρο αποφάσεων τα διευθυντικά στελέχη και τις Διοικήσεις του τριχοτομημένου ΟΣΕ.

Στη Βουλή η Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση πολιτικών και ποινικών ευθυνών βιάστηκε να ολοκληρώσει το έργο της πριν πάρει στα χέρια της τα πορίσματα της ποινικής δικογραφίας που απέστειλε το Συμβούλιο Εφετών της Λάρισας. Χρέος της να παρατείνει τις εργασίες της, αλλιώς θα δημιουργηθούν γκρίζες ζώνες συγκάλυψης πολιτικών, αλλά και ποινικών ευθυνών. Τα γεγονότα θα κρίνουν συμπεριφορές και πολιτικές. Στο άνοιγμα των αιθουσών των δικαστηρίων θα κριθούν οι πάντες με βάση τις αρχές και τις αξίες του κράτους δικαίου. Οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά από τη βάση έως την κορυφή, όπως απαιτούν οι περιστάσεις.

Μελανά σημεία στον τόπο του εγκλήματος:

•Ποιος έδωσε την εντολή για αλλοίωση των συνθηκών της τραγωδίας;

•Μεταφέρονταν ή όχι επικίνδυνα στοιχεία στην αμαξοστοιχία και ποιος ο υπεύθυνος;

•Στον χώρο του Κοινοβουλίου τα ερωτήματα πλανώνται χωρίς απαντήσεις. Γιατί δεν συγκρότηθηκε προανακριτική επιτροπή, όταν η Ευρωπαϊκή Εισαγγελέας απαγγέλει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα στην πολιτική ηγεσία;

•Γιατί ο Πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής έσπευσε να σχολιάσει, ότι δεν θα δοθεί παράταση των εργασιών για να εξεταστούν τα στοιχεία της Ποινικής Δικογραφίας;

Αλήθεια γιατί συμβολικά και ουσιαστικά η Βουλή δεν έδωσε ένα σήμα ότι είναι συμμέτοχη στο εθνικό πένθος, παρά τα αιτήματά μας να φωταγωγηθεί η Βουλή και να μνημονευτούν οι 57 ψυχές που χάθηκαν άδικα και τραγικά;»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι