ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΚ. Πλιακοστάμος: Δεν θα γίνουν απογευματινά χειρουργεία στη Λιβαδειά

Κ. Πλιακοστάμος: Δεν θα γίνουν απογευματινά χειρουργεία στη Λιβαδειά

Κ. Πλιακοστάμος: Δεν θα γίνουν απογευματινά χειρουργεία στη Λιβαδειά

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2024

Γιώργος Πέππας

Επισφαλή χαρακτήρισε ο χειρουργός Κώστας Πλιακοστάμος την εφαρμογή του μέτρου των απογευματινών χειρουργείων στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς λόγω της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Σε συνέντευξή του τόνισε ότι κανένα περιφερειακό δημόσιο νοσοκομείο δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στην μηνιαία εφημέρευση των χειρουργικών τμημάτων της πρωινής βάρδιας, στην άμεση ανταπόκριση των επειγόντων περιστατικών και ταυτόχρονα στην εφαρμογή του μέτρου των απογευματινών χειρουργείων έναντι αμοιβής.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο με δεδομένες τις πληγές του ΕΣΥ στην ελληνική περιφέρεια λόγω της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού μόνο την επιβάρυνση της καθημερινότητας των γιατρών είναι ικανό να επιφέρει υποστηρίζει με νόημα ο Κώστας Πλιακοστάμος.

Θα έπρεπε υποστηρίζει το μέτρο να εφαρμοστεί πιλοτικά σε μεγάλα νοσοκομεία που διαθέτουν επάρκεια σε προσωπικό και παράλληλα εκτιμά ότι δεν θα μειωθεί η λίστα αναμονής ασθενών.

Στα απογευματινά χειρουργεία, θα γίνονται επεμβάσεις πέραν του τακτικού ωραρίου λειτουργίας των νοσοκομείων με το κόστος καθορίζεται ανάλογα με την βαρύτητα της επεμβατικής πράξης και αυτό να κυμαίνεται από τα 300 έως τα 2.000 ευρώ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το radiothiva.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι