ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕπισκέψεις σχολείων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας

Επισκέψεις σχολείων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας

Επισκέψεις σχολείων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024

Σπύρος Πέππας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας υποδέχεται με ενθουσιασμό μαθητές από διάφορα σχολεία, προσφέροντας πλούσιες εκπαιδευτικές εμπειρίες μέσα από δραστηριότητες που εμπλέκουν και ενηλικίους, αναδεικνύοντας τη σημασία του διαβάσματος και της δημιουργικότητας.

Ακολουθεί του δελτίου τύπου του Δήμου Θηβάιων:

Συνεχίζονται οι προγραμματισμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας. Στις 15 & 22 Φεβρουαρίου και στις 1 & 8 Μαρτίου υποδεχθήκαμε στους φιλόξενους χώρους της Βιβλιοθήκης τους μαθητές του 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας (Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ’ τάξεων), τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας (ΣΤ΄ τάξη) και τους μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας (Ε΄ τάξη), συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το ιστορικό της Βιβλιοθήκης, για το έργο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της και συμμετείχαν στις διαδραστικές αναγνώσεις και στις δημιουργικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου με τους μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ’ τάξεων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας ταξιδέψαμε στο μυθικό παρελθόν της Θήβας μέσα από τα σχετικά βιβλία και με βάση τα αγγεία που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες ζωγράφισαν μυθολογικές παραστάσεις στα δικά τους αγγεία.

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου με τους μαθητές της ΣΤ΄τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας διαβάσαμε το βιβλίο: «Τα φανταστικά Ιπτάμενα Βιβλία του κου Μόρρις Λέσμορ» του William Joyce εκδ. Πατάκη. Πρόκειται για μια όμορφη εικονογραφημένη ιστορία για την σχέση ανθρώπου και βιβλίου. Αρχικά οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες ζωγράφισαν αγαπημένες σκηνές από την ιστορία και στη συνέχεια δημιούργησαν σε χρωματιστά χαρτιά το εξώφυλλο από το δικό τους αγαπημένο βιβλίο.

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου οι μαθητές της Ε΄2 τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, αφού περιηγήθηκαν στον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης και αναζήτησαν βιβλία της αρεσκείας τους, στη συνέχεια έψαξαν και βρήκαν τα συγκεκριμένα βιβλία στα ράφια της Βιβλιοθήκης, τα οποία παρουσίασαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό.

Τέλος, την Παρασκευή 8 Μαρτίου με τους μαθητές της Ε΄2 τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας διαβάσαμε το βιβλίο «Τα παπούτσια των άλλων» της ?λκηστη Χαλικιά εκδ.Ίκαρος. Μια όμορφη ιστορία για την ενσυναίσθηση και την αμοιβαία κατανόηση. Στη συνέχεια οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες παρουσίασαν με το δικό τους τρόπο βιβλία με θέματα: την δικαιοσύνη, την διαφορετικότητα και την φιλία.