ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΧορηγία 50 τουρνικέ στους αστυνομικούς της Βοιωτίας

Χορηγία 50 τουρνικέ στους αστυνομικούς της Βοιωτίας

Χορηγία 50 τουρνικέ στους αστυνομικούς της Βοιωτίας

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024

Σπύρος Πέππας

Συμβολική αλλά ουσιαστική η χορηγία του επιμελητηρίου Βοιωτίας, του εμπορικού και του φαρμακευτικού συλλόγου της Λιβαδειάς στους αστυνομικούς της Βοιωτίας σε ειδική εκδήλωση στο 2ο όροφο της ΑΔ Βοιωτίας.

50 ιμάντες ισχαιμικής περίδεσης γνωστά ως τουρνικέ τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως για τη διακοπή της ακατάσχετης αιμορραγίας των άκρων σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης παραδόθηκαν στους αστυνομικούς για τις επιχειρησιακές ομάδες του νομού σε όλες τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας.

Εύκολο στη χρήση του, περιστρεφόμενο με το ένα χέρι βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της αιμόστασης, μέσο το οποίο όμως μπορεί να εφαρμοστεί από τον αστυνομικό ή από τον διασώστη, αν και εφόσον όμως υπάρχει η κατάλληλη εκπαίδευση.

Μία πράξη αναγνώρισης και στήριξης του ρόλου και της προσφοράς του ανθρώπου αστυνομικού στις σκληρές συνθήκες της σύγχρονης καθημερινότητας που λειτουργεί για την ενίσχυση του επιπέδου της ασφάλειας στους πολίτες και μία πρωτοβουλία χορηγούμενη που έρχεται να υποκαταστήσει την αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας.

Μετά το πέρας της τελετής παράδοσης παραλαβής των τουρνικέ εκπρόσωποι φορέων και αστυνομικοί απαίτησαν φόρο τιμής στο μνημείο πεσόντων Βοιωτών αστυνομικών στην είσοδο της διεύθυνσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το radiothiva.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.