ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕπίσκεψη του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Βοιωτίας στο Δήμαρχο Λεβαδέων

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

#TAGS: Δήμος Λεβαδέων  Δημήτρης Καραμάνης 

Επίσκεψη του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Βοιωτίας στο Δήμαρχο Λεβαδέων

Επίσκεψη του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Βοιωτίας στο Δήμαρχο Λεβαδέων

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2024

Γιώργος Πέππας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Βοιωτίας, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Δήμαρχο Λεβαδέων, κ. Δ. Καραμάνη, στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επαφών του Δημάρχου με Συλλόγους του Δήμου. 

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για τις πολιτιστικές δράσεις και για τα μελλοντικά σχέδια του Συλλόγου, όπως είναι η πραγματοποίηση του Σαρακατσάνικου Ανταμώματος στη θέση Λαπαθιά στη Δαύλεια που έχει ατονήσει τα τελευταία χρόνια, καθώς και η δημιουργία Σαρακατσάνικης Στάνης στον οικισμό Τσουκαλάδες για την ανάδειξη της ιδιαίτερης πολιτιστικής ταυτότητας των Σαρακατσαναίων.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε καταρχάς καλή δύναμη στο νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Συλλόγου και τους συνεχάρη για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούν και οι οποίες συμβάλλουν στη διάσωση και στη διατήρηση των εθίμων των Σαρακατσαναίων και υπογράμμισε ότι ο Δήμος Λεβαδέων, στο μέτρο του εφικτού θα συνεχίσει να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια προς όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας και ενισχύουν την πολιτιστική εικόνα του.