ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτία"Συναγερμός" στην Κωπαΐδα - Νωρίτερα η έναρξη της αρδευτικής περιόδου

"Συναγερμός" στην Κωπαΐδα - Νωρίτερα η έναρξη της αρδευτικής περιόδου

"Συναγερμός" στην Κωπαΐδα - Νωρίτερα η έναρξη της αρδευτικής περιόδου

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024

Σπύρος Πέππας

Νέα έκτακτη, ευρεία σύσκεψη για την άρδευση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας παρουσία δημάρχων, εκπροσώπων δήμων, των διαχειριστών της Κωπαΐδας, υπηρεσιακών παραγόντων και αγροτών.

Η ανομβρία και τα μικρά αποθέματα νερού σε συνδυασμό με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναγκάζουν τους αγρότες να ξεκινήσουν νωρίτερα την άρδευση των καλλιεργειών τους.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας σε μια προσπάθεια εφαρμογής του σχεδιασμού που έχει προκριθεί για την ορθολογική διαχείριση των διαπιστωμένα μειωμένων αποθεμάτων νερού, αποφάσισε την επίσπευση της ημερομηνίας έναρξης της αρδευτικής περιόδου κατά 15 ημέρες.

Με νόημα ο Γιώργος Ντασιώτης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ στο περιθώριο της σύσκεψης κατέστησε σαφές, σε όλους τους τόνους πως την ευθύνη του έργου διεξαγωγής της άρδευσης του Κωπαιδικου πεδίου, έχουν οι εργολάβοι διαχειριστές μέσω των συμβατικών τους υποχρεώσεων με την περιφέρεια Στερεάς και η αντιπεριφέρεια τον συντονισμό και τον έλεγχο των διαχειριστών.

*H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το radiothiva.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.