ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣταμάτης Χαλβατζής: Πρωτοδικείο Θήβας - Παιχνίδια πολιτικής εξουσίας

Σταμάτης Χαλβατζής: Πρωτοδικείο Θήβας - Παιχνίδια πολιτικής εξουσίας

Σταμάτης Χαλβατζής: Πρωτοδικείο Θήβας - Παιχνίδια πολιτικής εξουσίας

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024

Σπύρος Πέππας

Με αφορμή όσα συμβαίνουν γύρω από την υπόθεση του Πρωτοδικείου της Θήβας σύσσωμη η τοπική κοινωνία αγανακτεί και αντιδρά στο άδικο, βιώνοντας για ακόμη μια φορά μία κεντρική πολιτική επιλογή που οδηγεί την πόλη και την ευρύτερη περιοχή σε Διοικητική απομόνωση και οικονομικό μαρασμό.

Με θλίψη διαπιστώνουμε ότι πολιτικοί ταγοί και κομματικές ΄΄παρέες΄΄ προκαθορίζουν και επιβάλλουν με εξωθεσμικά κριτήρια και αντικοινωνικές πρακτικές, τα κακώς εννοούμενα πολιτικά τους συμφέροντα.

Τούτη την ώρα, με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση έχει καταθέσει προς συζήτηση και ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Δικαστικού Χάρτη της χώρας, με την επιλογή ενός Κεντρικού Πρωτοδικείου στη Βοιωτία, στην πόλη της Λειβαδιάς, καταστρατηγώντας τεχνοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια επιλογής, τα οποία είχε ήδη θέσει η ίδια, φαντάζει τουλάχιστον αποπροσανατολιστικό και προκαλεί την κοινή λογική των χιλιάδων συμπολιτών μας, η συνέχιση από κάποιους της πολιτικά ανώδυνης άποψης για την διατήρηση και των δύο Πρωτοδικείων ,   ως να αγνοούν την τελευταία εξέλιξη, μετά την κατάθεση του σχεδίου νόμου, με το οποίο προφανώς και διαπράττεται αδικία εις βάρος της Θήβας.

Είναι πιο έντιμο να σιωπούν, εάν για λόγους πολιτικού συμφέροντος αδυνατούν να δουν την αλήθεια και να στηρίξουν το δίκαιο.

Καλό είναι όμως να γνωρίζουν ότι, « ο πολιτικός ενεργεί ατενίζοντας τις επόμενες γενεές και ο πολιτικάντης τις επόμενες εκλογές» ( Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι)

Σταμάτης Χαλβατζής

Θηβαίος Πολίτης