ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Και πολεοδομικές παραβάσεις στον ΧΥΤΕΑ ΧΥΤΒΑ

ΒΟΙΩΤΙΑ

#TAGS: ΧΥΤΕΑ 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Και πολεοδομικές παραβάσεις στον ΧΥΤΕΑ ΧΥΤΒΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Και πολεοδομικές παραβάσεις στον ΧΥΤΕΑ ΧΥΤΒΑ

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Γιώργος Πέππας

Πολεοδομικές παραβάσεις διαπίστωσε η διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του δήμου Θηβαίων στις εκσκαφές του οικοπέδου στο οποίο προβλέπεται η κατασκευή ΧΥΤΕΑ- ΧΥΤΒΑ στη θέση Κεραμιδέζα, Σχηματαρίου.

Την υπηρεσία κινητοποίησε καταγγελία του Δήμου Τανάγρας για παραβίαση της σχετικής οικοδομικής άδειας που εξέδωσε το ΥΠ.ΑΝ..

Από την υπηρεσία διαπιστώθηκε ότι η εκσκαφή έχει διαφορετικές διαστάσεις από εκείνες που προβλέπει το διάγραμμα κάλυψης της οικοδομικής άδειας και κατά το μήκος και κατά το πλάτος της και κατά το βάθος της εκσκαφής.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία η εταιρεία που απειλείται με πρόστιμο μπορεί να αναθεωρήσει την ισχύουσα άδεια οικοδομής εντός τεσσάρων μηνών από τη διαπίστωση της αυθαιρεσίας γεγονός που προκαλεί τις εύλογες ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας που ήδη έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην κατασκευή ΧΥΤΕΑ-ΧΥΤΒΑ στο συγκεκριμένο σημείο.

Να σημειωθεί ότι, ο Δήμος Τανάγρας ο οποίος καταγγέλλει την απόφαση έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την κατασκευή και λειτουργία της Μονάδας, έχει προσφύγει στο ΣτΕ και δρομολογεί την προσφυγή του στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για την ανάκληση και κατάργησή της.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

(Η φωτογραφία του άρθρου είναι από το αρχείο)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το radiothiva.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες