ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτία«Πόρτα» της Θήβας και στον Νίκο Παπαθανάση (Βίντεο)

«Πόρτα» της Θήβας και στον Νίκο Παπαθανάση (Βίντεο)

«Πόρτα» της Θήβας και στον Νίκο Παπαθανάση (Βίντεο)

Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Σπύρος Πέππας

Με συνθήματα και αποδοκιμασίες έγινε δεκτός ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης στο 2ο σταθμό της επίσκεψής του στη Βοιωτία, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ εν όψει των ευρωεκλογών.

Μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα και διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της ΜΕΑ του ΧΥΤΑ της Θήβας κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις, στον απόηχο της ψήφιση του νέου δικαστικού χάρτη, που καταργεί το πρωτοδικείο της Θήβας.

Μέλη της επιτροπής επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον υπουργό και τον ενημέρωσαν ότι πολιτικά είναι ανεπιθύμητος στην πόλη.

Με τον Νίκο Παπαθανάση συνομίλησαν ο δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου όπου μεταξύ άλλων έκανε επίκληση στην κομματική του ταυτότητα προκειμένου να αναχαιτίσει ενδεχόμενη περαιτέρω υποβάθμιση της πόλης ενώ ο δικηγόρος Χάρης Παπαχαραλάμπους χαρακτήρισε καταστροφικό το νομοθέτημα της κυβέρνησης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε της μεταρρύθμισης όπως χαρακτήρισε το νέο δικαστικό χάρτη και δικαιολόγησε τις αντιδράσεις καταθέτοντας την εκτίμηση ότι στο τ ιδρύεται και έδρα μεταβατικού εφετείου στη Θήβα.

Η επίσκεψη του υπουργού ολοκληρώνεται στη Λιβαδειά και στο επιμελητήριο Βοιωτίας σε συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς του νομού.