ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΤσουχτερό πρόστιμο σε Κτηνοτρόφο στο Δίστομο από την Πυροσβεστική

Τσουχτερό πρόστιμο σε Κτηνοτρόφο στο Δίστομο από την Πυροσβεστική

Τσουχτερό πρόστιμο σε Κτηνοτρόφο στο Δίστομο από την Πυροσβεστική

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Σπύρος Πέππας

Πρόστιμο ύψους 1.171,875 ευρώ υπέβαλαν σε Κτηνοτρόφο στην περιοχή του Διστόμου υπάλληλοι της Π.Υ. Λιβαδειάς διότι παρά την ισχύ της αντιπυρικής περιόδου που έχει ξεκινήσει από 1 Μαΐου ο ίδιος έβαλε φωτιά σε άχυρα και κοπριές στο ποιμνιοστάσιο του χωρίς να διαθέτει σχετική άδεια.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Π.Υ. Βοιωτίας:

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.171,875€, την 25/05/2024 από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Λιβαδειάς, σε ημεδαπό - διότι προέβη σε καύση άχυρων και κοπριών , σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Διστόμου του δήμου Διστόμου - Αράχωβας -Αντίκυρας.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΔΙ.Π.Υ.Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Κωνσταντίνος Αγ. Πούλος

Πύραρχος

Μέχρι πότε είναι το κάψιμο κλαδιών 2024;

Από την 1η Μαΐου κάθε έτους ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος που διαρκεί 6 μήνες, ως την 31η Οκτωβρίου.

Η αντιπυρική περίοδος το 2024 θα ξεκινήσει από την Πρωτομαγιά και θα σταματήσει την 31 Οκτωβρίου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται το κάψιμο κλαδιών ή ξερών χόρτων δηλαδή άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο και η καύση των αγρών καθόλη τη διάρκεια της Αντιπυρικής Περιόδου (σ.σ. Μάιος - Οκτώβριος).

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι άλλο είναι η αντιπυρική περίοδος και άλλο η απαγόρευση για το κάψιμο κλαδιών.

Το κάψιμο κλαδιών είναι διαφορετικό από νομό σε νομό και καλό είναι να υπάρχει κάποια επικοινωνία με την πυροσβεστική υπηρεσία για να υπάρχει αυτή η ενημέρωση.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το κάψιμο ξερών χόρτων μπορεί να απαγορευθεί και έναν μήνα νωρίτερα από τις αρχές της αντιπυρικής περιόδου.

Πάντα θα πρέπει να επικοινωνείτε με την πυροσβεστική υπηρεσία στην περιοχή που μένετε και να τους κάνετε την ερώτηση και να σας δίνει έγκριση για να κάνετε το κάψιμο ξερών χόρτων ή κλαδιών.