ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓιάννης Ταγκαλέγκας: «Κύριε Καραμάνη, σας κρούω τον κώδωνα του κινδύνου»

Γιάννης Ταγκαλέγκας: «Κύριε Καραμάνη, σας κρούω τον κώδωνα του κινδύνου»

Γιάννης Ταγκαλέγκας: «Κύριε Καραμάνη, σας κρούω τον κώδωνα του κινδύνου»

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024

Σπύρος Πέππας

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο πρώην Δήμαρχος Λεβαδέων και επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Γιάννης Ταγκαλέγκας όπου ουσιαστικά μιλά για κατασπατάληση χρημμάτων του Δήμου με την πρόσληψη τριών δημοσιογράφων, την ανάθεση δεκάδων χιλιάδων ευρώ για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου Λεβαδεών αλλά και την ανάθεση catering για το Πάσχα σε επιχείρηση της Θήβας και όχι της Λιβαδειάς η οποία ήταν κατά 11.000 ευρώ ακριβότερη από αυτή του περσινού Πάσχα.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του κ. Ταγκαλέγκα:

Συνδημότες και συνδημότισσες, κατά τη διάρκεια της θητείας μου, από 01.09.2019 έως 31.12.2023, η δημοτική διοίκηση εφάρμοσε μια υπεύθυνη, χρηστή και διαφανή οικονομική πολιτική με απόλυτο σεβασμό στα χρήματά σας, ως φορολογούμενοι.

ΔΕΝ προχώρησα σε περιττές αναθέσεις, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗΣ. Μπορεί αυτό να μου κόστισε πολιτικά, αλλά δεν μετανιώνω γιατί μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια. Δεν μετανιώνω, γιατί αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν η εξισορρόπηση των οικονομικών του Δήμου Λεβαδέων.

Δυστυχώς, από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νυν Δήμαρχος κ. Καραμάνης ακολουθεί μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση.

Σε μόλις 5 μήνες θητείας, έχει προχωρήσει σε σειρά αχρείαστων δαπανών - σπαταλών.

Ο κ. Καραμάνης, όχι μόνο έσπευσε να ολοκληρώσει ΟΛΕΣ τις δυνατές προσλήψεις που του δίνει το δικαίωμα ο νόμος, αλλά ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ και σε ΕΜΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ.

Αγαπητές μου συνδημότισσες και αγαπητοί μου συνδημότες, ενώ ο κ. Καραμάνης έχει προσλάβει από την αρχή της θητείας του ΕΝΑΝ (1) ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ως ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ του, και ενώ λίγες ημέρες πριν προσέλαβε ΔΕΥΤΕΡΗ (2) ειδική ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ, επιφορτισμένη με την επικοινωνία, την προβολή και την εξωστρέφεια του Δήμου, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από σχετική μου ερώτηση, μας ενημέρωσε για την ΕΜΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ μέσω ΑΝΑΘΕΣΗΣ και ΤΡΙΤΗΣ (3) ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ.

Λοιπόν, κύριε Καραμάνη, ώρα για ουσιαστικές απαντήσεις.

Απαντήστε στους δημότες και όχι σε μένα:

 • Για ποιο λόγο προχωρήσατε στην έμμεση πρόσληψη μιας δημοσιογράφου των Αθηνών, ενώ έχετε ήδη δύο συνεργάτες για τις αρμοδιότητες που της εκχωρίσατε; Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος της πρόσληψης αυτής;

 • Για ποιο λόγο προχωρήσατε σε ανάθεση δεκάδων χιλιάδων ευρώ για τον "Στρατηγικο Συνδιασμό"!!! του Δήμου Λεβαδέων, από μία εταιρεία που δεν έχει καν εταιρικό email; Λάβατε προσφορές κι από άλλες εταιρείες ή προσφέρετε έναν ακόμη έμμεσο μισθό σε έναν κάτοικο Αττικής με καμία διασύνδεση με τον Δήμο Λεβαδέων;

Πληρώνετε μήπως κάποια παρελθοντικά γραμμάτια με αυτές τις δύο αναθέσεις ή πρόκειται για "επενδύσεις" στο μέλλον; Απαντήστε στους ψηφοφόρους σας.

 • Τέλος κ. Καραμάνη εξηγήστε γιατί το κόστος του Catering για το Πάσχα ανέβηκε κατά 11.000€ σε σχέση με το Πάσχα του 2023, επιλέγοντας επιχείρηση της Θήβας και όχι της Λιβαδειάς.

Δεν υπήρχε χαμηλότερη προσφορά από επιχείρηση της Λιβαδειάς;

Τι προσέφερε παραπάνω η ανάδοχος επιχείρηση της Θήβας; ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ κύριε Καραμάνη και ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ όσο είναι νωρίς, ότι τα ΧΡΗΜΑΤΑ που διαχειρίζεστε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ, αντιληφθείτε το πριν να είναι πολύ αργά για τα οικονομικά του Δήμου μας και την εμπιστοσύνη των πολιτών στην αυτοδιοίκηση.

Και μην ξεχνάτε κ. Καραμάνη όσα λέγατε τα προηγούμενα χρόνια, στο πλαίσιο της λαϊκίστικης αντιπολίτευσης που ασκήσατε.

Στη διάθεση όλων σας, για να παράσχω οποιαδήποτε πληροφορία ή στοιχεία κρίνετε απαραίτητα».

Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας,

Πρώην Δήμαρχος Λεβαδέων,

Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας

του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων