ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓιάννης Ταγκαλέγκας: «Οι μάσκες πέφτουν και οι αλήθειες αποκαλύπτονται - Η επιμονή νίκησε!!!»

Γιάννης Ταγκαλέγκας: «Οι μάσκες πέφτουν και οι αλήθειες αποκαλύπτονται - Η επιμονή νίκησε!!!»

Γιάννης Ταγκαλέγκας: «Οι μάσκες πέφτουν και οι αλήθειες αποκαλύπτονται - Η επιμονή νίκησε!!!»

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2024

Σπύρος Πέππας

Συνεχίζει την έντονη κριτική του στην Δημοτική Αρχή ο πρώην Δήμαρχος Λεβαδέων και Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Γιάννης Ταγκαλέγκας αυτή την φορά κάνοντας λόγο για δημόσια παραδοχή του Δημάρχου κ. Καραμάνη και του Αντιδημάρχου κ. Καλλιαντάση για «πρόσληψη» από το παράθυρο η οποία ουσιαστικά παρακάμπτει τον αριθμό συνεργατών που έχει ορίσει ο νομοθέτης και τους καλεί να σταματήσουν να «σιγοτρώνε» τα οικονομικά του δήμου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του κ. Ταγκαλέγκα:

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Καραμάνης και ο Αντιδήμαρχος Λεβαδέων κ. Καλλιαντάσης ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ότι αντί να προσληφθεί φυσικό πρόσωπο είτε ως συνεργάτης Δημάρχου, είτε ως Γενικός Γραμματέας, τον παρότρυναν να δημιουργήσει εταιρεία, ώστε να προχωρήσουν σε συνεργασία μέσω ανάθεσης.

Όπερ κι εγένετο.

Δημιουργήθηκε η εταιρεία που έλαβε ανάθεση από τον Δήμο Λεβαδέων, κι ο κύριος Καραμάνης έκανε μία επιπλέον “πρόσληψη” από το παράθυρο. Όπως έκανε και με την δεύτερη δημοσιογράφο. Το ίδιο μοτίβο “ευελιξίας”.

Αυτές οι καταστάσεις πραγματικά δεν έχουν προηγούμενο και είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικές του τρόπου που έχει αποφασίσει ο κύριος Καραμάνης να διοικήσει τον Δήμο Λεβαδέων.

Κρατώ τις δημόσιες παραδοχές Δημάρχου και Αντιδημάρχου στην σημερινή Δημοτική Επιτροπή ως πειστήρια, κι επιφυλάσσομαι για κάθε ενέργεια προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.

Ο νομοθέτης επιτρέπει στους Δημάρχους συγκεκριμένο αριθμό συνεργατών κι αυτό δεν μπορεί να παρακάμπτεται με πλάγιες μεθόδους.

Δεν θα επιτρέψω η Δημοτική Αρχή να πανηγυρίζει για την "ευελιξία" με την οποία δαπανά τα χρήματα των Δημοτών.

Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να σας σταματήσουμε, πριν να είναι αργά για τα οικονομικά του Δήμου μας.

Οφείλατε να σεβαστείτε ότι περάσαμε μέσα από δύο κρίσεις (υγειονομική και ενεργειακή) και σας παραδώσαμε ένα Δήμο όρθιο!

Σταματήστε να τον σιγοτρώτε!!!!

Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας

Πρώην Δήμαρχος Λεβαδέων

Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας

του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων