ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣτην γενέτειρα του Νάξο βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γεώργιος

Στην γενέτειρα του Νάξο βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γεώργιος

Στην γενέτειρα του Νάξο βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γεώργιος

Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Σπύρος Πέππας

Το Σαββατοκύριακο 8-10 Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος τέλεσε διάφορες θρησκευτικές λειτουργίες στη Νάξο, συμπεριλαμβανομένων μνημοσύνων και εσπερινών. Μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στα Αγγίδια και το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Αντωνίνης. Στα κηρύγματά του, αναφέρθηκε σε θέματα Ανάστασης και πνευματικής τύφλωσης. Στις 11 Ιουνίου, επισκέφθηκε τον νοσηλευόμενο Μητροπολίτη Ιγνάτιο στην Αθήνα.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Μητρόπολης:

Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου και Αγίου Νικολάου του Πλανά Νάξου και τέλεσε το μνημόσυνο συγγενούς του. Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την Ανάσταση.

Την Κυριακή 9 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους της γενέτειράς του, τα Αγγίδια Νάξου. Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σωματική και πνευματική τύφλωση και πως ο Χριστός θεραπεύει την σωματική και την πνευματική τύφλωση.

Το εσπέρας της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Εσπερινό της Αγίας Αντωνίνης στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Αντωνίνης Αγγιδίων Νάξου, που έχει αναγείρει με τα αδέλφια του στη μνήμη των γονέων τους Ευαγγέλου και Αντωνίνης, με τη συμμετοχή ντόπιων φίλων ιερέων, πλήθους συγγενών και κατοίκων της περιοχής. Μετά τον Εσπερινό τα αδέλφια του Σεβασμιωτάτου προσέφεραν πλούσια δοχή σε όλους τους παρευρισκομένους. Το πρωί της Δευτέρας 10 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε στο ως άνω Ιερό Παρεκκλήσιο τη Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή πολλών πιστών. Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην τιμώμενη Αγία Αντωνίνα και στην αξία της μαρτυρίας και του μαρτυρίου.

Το εσπέρας της Δευτέρας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο χωριό ?γιος Θαλλέλαιος (χωριό καταγωγής της μητέρας του), όπου τέλεσε τον Εσπερινό της εορτής του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον Ιερό Ναό του Αγίου Θαλλελαίου και τέλεσε τρισάγιο για τους κεκοιμημένους συγγενείς, ιερείς και φίλους στο Νεκροταφείο του χωριού.

Την Τρίτη το βράδυ 11 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος επιστρέφοντας από την Νάξο για να παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία του σεβαστού διδασκάλου του Μητροπολίτου πρώην Κίτρους και Κατερίνης κυρού Αγαθονίκου, επισκέφθηκε στην Αθήνα τον σεβαστό Γέροντα Μητροπολίτη Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης κ. Ιγνάτιο, ο οποίος λόγω της επιβαρυμένης καταστάσεως της υγείας του νοσηλεύεται στην Ευρωκλινική Αθηνών. Ο Σεβασμιώτατος συγκινήθηκε με την αφοσίωση, αγάπη και στοργή που εκφράζει στον πνευματικό του πατέρα όλο το διάστημα της ασθενείας του ο πνευματικός του υιός πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριος Τσεκούρας, Ηγούμενος της Ι.Μονής Οσίου Σεραφείμ Δομβούς, καθώς και τα άλλα πνευματικά του παιδιά.