ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓιώργος Ντασιώτης: «Εν οίνω αλήθεια»

Γιώργος Ντασιώτης: «Εν οίνω αλήθεια»

Γιώργος Ντασιώτης: «Εν οίνω αλήθεια»

Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Σπύρος Πέππας

Το παρόν στο Φεστιβάλ Οινογνωσίας 2024 που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Γιώργος Ντασιώτης ο οποίος με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebookείπε τα παρακάτω:

Από το «οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου» έως το «ακόμη ένα ποτηράκι» παρεμβάλλονται αιώνες και εντελώς διαφορετικοί κόσμοι στη φιλοσοφία τους. Ο συνδετικός τους κρίκος όμως πανίσχυρος και ωραίος. Το αμπέλι, ο οίνος, το κρασί.

Το ΠΡΟΪΟΝ που συνδέεται απόλυτα με όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Με τις χαρές, τις λύπες, το γλέντι, την απογοήτευση, τη χαλάρωση αλλά και την ένταση, με τη θεία λατρεία και τη μυστηριακή ζωή.

Ο ΚΑΡΠΟΣ της μάνας γης , το οποίο το παράγουν ιδιαίτερα ευαίσθητοι άνθρωποι, που " μιλάνε" μαζί του και το επεξεργάζονται άλλοι, (οι οινοποιοί), που του δίνουν προστιθέμενη αξία, θωρακίζοντας την ποιότητά του και προωθώντας το, στους καταναλωτές.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, κρασί και κείμενο

Από το ΙΕΡΟ «εγώ ειμί η άμπελος» έως το μυστηριακό «πίετε εξ αυτού πάντες», συμπυκνώνεται ολόκληρη η πίστη μας και θυμόμαστε τους καλλιεργητές μιας δύσκολης, ευαίσθητης και ευλογημένης καλλιέργειας, με ευγενικούς και ωραίους ανθρώπους , που χαίρεσαι να γνωρίζεις και να συναναστρέφεσαι μαζί τους, αλλά και τους οινοποιούς που αποκτούν την γλυκύτητα του προϊόντος τους, όταν μιλούν για αυτό.

Σκέψεις, κατά το 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΙΝΟΥ, στον προαύλιο χώρο του εμβληματικού Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας.

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!!