ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣτο ΣτΕ κατά του φορονόμου Χατζηδάκη

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

#TAGS: Λιβαδειά 

Στο ΣτΕ κατά του φορονόμου Χατζηδάκη

Στο ΣτΕ κατά του φορονόμου Χατζηδάκη

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

Γιώργος Πέππας

Με νόημα οι πρόεδροι του εμπορικού συλλόγου της Λιβαδειάς και της εστίασης αναφέρονται στα μηνύματα των κλάδων τους στην Ελληνική κυβέρνηση στις πρόσφατες ευρωπαικές εκλογές προκειμένου να απαιτήσουν διορθωτικές κινήσεις έναντι του χαρατσιού του κεφαλικού φόρου που επιβάλλεται μέσω του νέου φορονόμου.

Σε δηλώσεις ενημερώνουν για την ομόφωνη απόφαση όλων σχεδόν των κλάδων των ελευθέρων επαγγελματιών της χώρας να προσφύγουν κατά του νόμου στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο κρίνοντας ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου.

Με δηκτικό τρόπο απάντησαν και στην κυνική δήλωση του Κεντρικού Τραπεζίτη της χώρας ο οποίος προέτρεψε τους ελεύθερους επαγγελματίες στη μετανάστευση αν δεν συμμερίζονται την ανάγκη φορολόγησής τους. «Υπάρχουν συνέδελφοι έμποροι που πάνε στα σπίτια τους ένα κομμάτι ψωμί. Δεν μπορεί ο κος Στουρνάρας απευθυνόμενος σε αυτούς να τους καλεί να μεταναστεύσουν» είπε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της Λιβαδειάς Δημήτρης Γέρος ενώ ο πρόεδρος της εστίασης Γιάννης Μουρτζούνης τόνισε ότι «εμείς θα κοιμίσουμε τα χαρτιά μας να φύγουμε από τη χώρα, να μας πάρουν και τα σπίτια, να μείνουν και χωρίς δουλειά χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο μας. Για να το λέει ο κος Στουρνάρας αυτό κάτι θα ξέρει…».