ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΜήνυμα της Γ. Πούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

ΒΟΙΩΤΙΑ

#TAGS: Γιώτα Πούλου  ΣΥΡΙΖΑ 

Μήνυμα της Γ. Πούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Μήνυμα της Γ. Πούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024

Γιώργος Πέππας

Η Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώτα Πούλου, εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα, για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων:

«Σε μια εποχή παγκόσμιων προκλήσεων, η προσφυγική κρίση εξακολουθεί να είναι επείγουσα προτεραιότητα η οποία απαιτεί την τήρηση των διεθνών Συνθηκών και την υιοθέτηση δίκαιων πολιτικών ασύλου σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Στους εκτοπισμένους πρόσφυγες των εμπόλεμων περιοχών που αναζητούν ασφάλεια σε γειτονικές χώρες, προστέθηκαν τελευταία εκατομμύρια Ουκρανών και Παλαιστινίων, θύματα των συνεχιζόμενων πολεμικών συρράξεων.

Το Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου που ψηφίστηκε πρόσφατα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί να προάγει την αλληλεγγύη και να επιβάλλει την ισότιμη κατανομή στα κράτη-μέλη, μετατρέπει τους πρόσφυγες σε χρηματοοικονομική δοσοληψία, καθιστώντας τις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα, σε φυλακές-αποθήκες ανθρώπινων ψυχών. Ταυτόχρονα συρρικνώνει τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, περιορίζοντας το δικαίωμα μετεγκατάστασης και διεθνούς προστασίας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προτάσσει μία ακροδεξιά ρητορική που στοχεύει στη συσπείρωση συντηρητικών ψηφοφόρων, υιοθετεί πολιτικές που εντείνουν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό και συχνά σκόπιμα αγνοεί ή και υπονομεύει τα διεθνή ανθρωπιστικά και νομικά πρότυπα που προστατεύουν τους πρόσφυγες.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταγγέλλουμε το Νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την Ειρήνη, τη Δικαιοσύνη και την Αλληλεγγύη ενάντια στη ρητορική μίσους και μισαλλοδοξίας. Η προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων και η κοινωνική τους ένταξη, είναι υποχρέωση όλων μας!»