ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓιώργος Ντασιώτης: Γιορτές για τη Μάνα Γη!

Γιώργος Ντασιώτης: Γιορτές για τη Μάνα Γη!

Γιώργος Ντασιώτης: Γιορτές για τη Μάνα Γη!

Κυριακή, 7 Ιουλίου 2024

Σπύρος Πέππας

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Βοιωτίας Γιώργος Ντασιώτης αναδεικνύει τις σημαντικές εκδηλώσεις για τη Μάνα Γη που διοργάνωσαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Γυναικών Θεσπιών και Αγίου Δημητρίου. Η Γιορτή του Κρεμμυδιού στις Θεσπιές και η εκδήλωση στην καρδιά της Κωπαΐδας, τιμούν τους αγρότες και την τοπική κουλτούρα, ενώ προωθούν τη συνεργασία και την αλληλεγγύη. Οι εκδηλώσεις στήριξε η Περιφέρεια, επιβεβαιώνοντας την αξία της τοπικής κοινωνίας.

Αναλυτικά η δημοσίευση του κ. Ντασιώτη:

ΟΛΕΣ οι εκδηλώσεις, γίνονται με κόπο πολλών ανθρώπων και όλες στοχεύουν κάπου. Ο τελικός στόχος είναι να προσφέρουν στους επισκέπτες την ψυχαγωγία και μόνο γι’ αυτό, αξίζει να τις στηρίζουμε.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ, όμως, κάποιες εκδηλώσεις που ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ υπερβαίνει τα γνωστά πλαίσια αυτών που γίνονται στις πλατείες μας, αυτό τον καιρό, και αγγίζει την ίδια την ΥΠΟΣΤΑΣΗ της τοπικής κοινωνίας , τον τρόπο ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ, αλλά και ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ της, όπως και την ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ που διαμορφώνεται στο πέρασμα του χρόνου.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΡΕΜΜΎΔΙΟΥ, που διοργανώνει για πολλά χρόνια ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΠΙΩΝ, στις Θεσπιές, είναι μία τέτοια περίπτωση.

ΈΝΑ ΠΡΟΪΟΝ που από τα πανάρχαια χρόνια καλλιεργείται εκεί, δίνοντας ζωή στην περιοχή, αλλά και καλλιεργητές που εξαρτώνται από άπειρες δυσκολίες και απρόβλεπτες καταστάσεις προκειμένου να εξοικονομήσουν το εισόδημά τους, είναι απολύτως φυσιολογικό να αποτελούν τους καλύτερους λόγους να γίνεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ.

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ είναι η εκδήλωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, στην πλατεία του χωριού στην ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΚΩΠΑΪΔΑΣ που, εν μέσω της ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗΣ, εδώ και δεκαετίες, ΑΡΔΕΥΤΙΚΗΣ περιόδου λόγω της ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΑΝΟΜΒΡΙΑΣ και σειράς άλλων προβλημάτων, δίνει το ηχηρότατο μήνυμα, πως ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και χωρίς να ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ο ένας τον άλλο, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ που έγιναν χτες τιμήσαμε: 

ΤΗ ΜΑΝΑ ΓΗ, για τα αγαθά που μας προσφέρει. ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ που μοχθεί έντιμα και με αντίξοες συνθήκες να ζήσει και τέλος επιβεβαιώσαμε,

ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ και ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ, που δικαιούται και προσπαθούμε να δώσουμε.

ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ::

ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΠΙΩΝ, και

ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, όπως και πολλοί κάτοικοι των Κοινοτήτων αυτών ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ και με ΚΟΠΟ έστησαν αυτές τις όμορφες γιορτές, που ΜΕ ΧΑΡΑ ΣΤΗΡΙΞΕ και η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΣ.