ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΑπόπειρα δολοφονίας Τραμπ σε ομιλία του (Βίντεο)

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ σε ομιλία του (Βίντεο)

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ σε ομιλία του (Βίντεο)

Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024

Σπύρος Πέππας

Επίσημη ενημέρωση για την δολοφονική απόπειρα

Οι επικεφαλής των ερευνών προχώρησαν σε ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου λίγο πριν από τις 7 το πρωί, ώρα Ελλάδας. Όπως σημείωσαν αναζητούνται πληροφορίες για όσα έγιναν, λαμβάνονται μαρτυρικές καταθέσεις και εξετάζονται στοιχεία. Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα του δράστη απέφυγαν να δώσουν τα στοιχεία του λέγοντας ότι θα το πράξουν όταν θα είναι 100% βέβαιοι. Επισήμαναν ότι κατά την εκτίμησή τους «δεν υπάρχει πλέον ενεργή απειλή». Παράλληλα επισήμαναν ότι δεν υπήρχαν πληροφορίες για επικείμενη επίθεση ή άλλες απειλές πριν από την επίθεση, ενώ δεν υπάρχει εκτίμηση για το κίνητρο του δράστη, ενώ πιστεύουν ότι «όλα έγιναν πολύ γρήγορα».

Ο δράστης είναι ένας 20χρονος άνδρας από την Πενσιλβάνια

Ο ύποπτος δράστης της επίθεσης κατά της ζωής του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας 20χρονος άνδρας από την Πενσιλβάνια, μετέδωσε δημοσιογράφος του CNN επικαλούμενος πηγές.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημιοσιογράφου στο Χ, το FBI έχει ταυτοποιήσει τον άνδρα.

Από λεπτό σε λεπτό η αστυνομία θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου στο αστυνομικό τμήμα του Butler Township .

Ο αντισυνταγματάρχης Τζορτζ Μπίβενς της Πολιτειακής Αστυνομίας, μέλη του FBI και της Μυστικής Υπηρεσίας θα είναι παρόντες στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Τραμπ έχει φύγει από την κομητεία όπου σημειώθηκαν πυροβολισμοί

O κυβερνήτης της πολιτείας της Πενσυλβάνια, Τζος Σαπίρο, σε ανάρτησή του στο Χ ενημερώνει πως ο Ντόναλντ Τραμπ έφυγε από την την κομητεία όπου σημειώθηκαν πυροβολισμοί.

«Υπό την προστασία της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ και με τη βοήθεια της Πολιτειακής Αστυνομίας της Πενσυλβάνια, ο πρώην πρόεδρος Τραμπ έχει εγκαταλείψει τώρα την περιοχή Μπάτλερ [όπου έγινε η συγκέντρωση].

«Η Λόρι [η σύζυγός του] και εγώ είμαστε ευγνώμονες που η ομάδα του αναφέρει ότι είναι καλά και συνεχίζουμε να του ευχόμαστε πλήρη και γρήγορη ανάρρωση».

Τζόνσον: Το Κογκρέσο θα διεξαγάγει «πλήρη έρευνα» για τον πυροβολισμό

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον, ανακοίνωσε ότι το Κογκρέσο «θα διεξαγάγει πλήρη έρευνα για τα τραγικά γεγονότα σήμερα».

Ο αμερικανικός λαός αξίζει να μάθει την αλήθεια», έγραψε σε ανάρτησή του στο X.

«Θα έχουμε τη διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας Κίμπερλι Τσιτλ και άλλους αρμόδιους αξιωματούχους από το DHS [Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας] και το FBI να εμφανιστούν για ακρόαση ενώπιον των επιτροπών μας το συντομότερο δυνατό».

Επικοινώνησαν τηλεφωνικά Μπάιντεν- Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως επιβεβαίωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο κ. Μπάιντεν μίλησε επίσης με τον κυβερνήτη της Πενσιλβάνια, Τζος Σαπίρο, και τον δήμαρχο της κομητείας Μπάτλερ, Μπομπ Ντάντοϊ, όπου έγινε η δολοφονική απόπειρα.

Μπάιντεν στο Χ: Είμαι ευγνώμων που ο Τραμπ είναι καλά, προσεύχομαι γι' αυτόν και την οικογένειά του

Ευγνώμων για το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι καλά δηλώνει ο Τζο Μπάιντεν, ενώ σε ανάρτησή του στο Χ ευχαριστεί τις Μυστικές Υπηρεσίες που φρόντισαν για την ασφάλεια του προκατόχου του στον Λευκό Οίκο και λέει ότι προσεύχεται για τον Τραμπ και την οικογένειά του.

Ο Ιλον Μασκ εύχεται ταχεία ανάρρωση στον Τραμπ

Ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ εξέφρασε την «απόλυτη» υποστήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ και του ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση» μέσω X —ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης που του ανήκει—, λίγη ώρα μετά την απόπειρα ενόπλου εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια.

«Υποστηρίζω απόλυτα τον (σ.σ. πρώην) πρόεδρο Τραμπ κι εύχομαι να αναρρώσει γρήγορα», ανέφερε ο κ. Μασκ, χαρακτηρίζοντας «σκληρό» τον μεγιστάνα, που ύψωσε τη γροθιά και φώναξε κάτι προς τους υποστηρικτές του με αίμα στο αυτί και στο πρόσωπό του καθώς πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας τον πλαισίωσαν για να τον προστατεύσουν και τον απομάκρυναν εσπευσμένα από τη σκηνή.

Μπαράκ Ομπάμα: Δεν υπάρχει χώρος για βία στη Δημοκρατία

Με ανάρτησή του στο Χ ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ευχήθηκε περαστικά στον Ντόναλντ Τραμπ και σημείωσε ότι δεν υπάρχει χώρος για βία στη Δημοκρατία.

Πηγή: protothema.gr