ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΣωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Ξέφραγο αμπέλι η ΛΑΡΚΟ

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

#TAGS: ΛΑΡΚΟ  Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ 

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Ξέφραγο αμπέλι η ΛΑΡΚΟ

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Ξέφραγο αμπέλι η ΛΑΡΚΟ

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Σπύρος Πέππας

Το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ καταγγέλλει σοβαρά προβλήματα ασφαλείας και διαχείρισης μετά τις απολύσεις, επισημαίνοντας ότι δεν έγινε απογραφή εξοπλισμού αξίας εκατομμυρίων ευρώ, αφήνοντας την επιχείρηση «ξέφραγο αμπέλι». Αναφέρουν έλλειψη ιατρικής κάλυψης και αδυναμία εξασφάλισης απαραίτητων βεβαιώσεων από το Υπουργείο Εργασίας. Καλούν τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν άμεσα για να αποφευχθούν επικίνδυνες καταστάσεις και να διασφαλιστεί η ομαλή μεταβίβαση της εταιρείας.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ:

Μας απέλυσαν χωρίς να έρθει κανένας να κάνει απογραφή ανά τμήμα για όσα παραδόθηκαν ( Μηχανήματα, εξοπλισμός, ανταλλακτικά αξίας εκατομμυρίων ευρώ), δηλαδή άνοιξαν το δρόμο να μπορούν ελεύθερα να κλαπούν χωρίς να έχει κανένας την ευθύνη.

Τρίτη μέρα χωρίς ιατρείο με δεκάδες περιστατικά ευτυχώς μικρά, που αναγκάζονται να πάνε στη Λαμία 110 χιλιόμετρα μακριά. Κι όλο αυτό επειδή το Υπουργείο Εργασίας δε στέλνει ως όφειλε, μια βεβαίωση που να εξασφαλίζει το κοινωνικό δίκτυ προστασίας και για τους εργαζόμενους των ιατρείων.

Οι εργαζόμενοι ζητούν τη βεβαίωση απόλυσης, τον προσωπικό τους φάκελο, τα προσωπικά τους αντικείμενα, την εξόφληση των δεδουλευμένων και η Ειδική Διαχείριση δε μπορεί να το κάνει. Προσπαθεί να λύσει ζητώντας από τους απολυμένους της ΛΑΡΚΟ να γυρίσουν με μαύρη εργασία στα πόστα τους. Ήδη υπάρχουν περιπτώσεις που γίνεται. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν και να επιδώσουν το πρόστιμο που προβλέπεται.

Τρίτη μέρα που η ΛΑΡΚΟ είναι αφύλακτη. Η μόνη προστασία είναι τα λουκέτα στις πύλες του Εργοστασίου και για αυτά δεν ξέρει κανένας ποιος έχει τα κλειδιά. Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση πυρκαγιάς, ατυχήματος ή άλλης έκτακτης κατάστασης δε θα υπάρχει πρόσβαση στο χώρο. Καλούμε άμεσα την ΕΜΝΕ και την Πυροσβεστική να παρέμβουν.

Επιβεβαιώνεται στην πράξη πως ο μόνος τρόπος να παραδοθεί ομαλά και με ασφάλεια στο νέο ιδιοκτήτη η ΛΑΡΚΟ είναι να επαναπροσληφθούν μέχρι την μεταβίβαση.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι ένα πολύ επικίνδυνο μπάχαλο που μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες.