ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕνίσχυση της πρόληψης των πυρκαγιών από την Π.Ε. Βοιωτίας

Ενίσχυση της πρόληψης των πυρκαγιών από την Π.Ε. Βοιωτίας

Ενίσχυση της πρόληψης των πυρκαγιών από την Π.Ε. Βοιωτίας

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Γιώργος Πέππας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γ. Ντασιώτης, σε ανάρτησή του στο Facebook, έκανε γνωστό πως ενισχύθηκε η πρόληψη των πυρκαγιών, με την παραχώρηση δύο οχημάτων, ένα στο στο ΚΕΠΒ Θηβών και ένα στην Π.Υ., «προκειμένου να ενισχύσουν και να αυξήσουν της περιπολίες τους, για την πρόληψη ή την έγκαιρη καταστολή των δασικών πυρκαγιών.»

Αναλυτικότερα, ο κ. Ντασιώτης έγραψε στην ανάρτησή του:

«ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ !!!

""Το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν"" είπαν οι αρχαίοι σοφοί μας και έτσι είναι.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ αυτό, ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ για τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ΔΥΟ ΟΧΗΜΑΤΑ, ιδιοκτησίας Π.Ε. Βοιωτίας, ένα στο ΚΕΠΒ Θηβών και ένα στην Π.Υ, προκειμένου να ενισχύσουν και να αυξήσουν της περιπολίες τους, για την πρόληψη ή την έγκαιρη καταστολή των δασικών πυρκαγιών.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με αυτές τις υπηρεσίες, ( στρατό και πυροσβεστική), τους Δήμους και τους εθελοντές που έχουν περιπολίες στην ύπαιθρο, αντίστοιχες περιπολίες έχουμε οργανώσει και με συνεργεία της Πολιτικής μας Προστασίας, προκειμένου να εποπτεύουμε ακόμη περισσότερο τον χώρο.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ, όμως, πως τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την προσοχή και υπευθυνότητα, απέναντι στο περιβάλλον, που οφείλει να επιδεικνύει ο κάθε πολίτης, ο οποίος πρέπει να αποφεύγει, αλλά και να αποτρέπει επικίνδυνες ενέργειες.»