ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΞεκίνησε η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων στο Δήμο Θηβαίων

ΘΗΒΑ

Ξεκίνησε η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων στο Δήμο Θηβαίων

Ξεκίνησε η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων στο Δήμο Θηβαίων

Στη κάμερα του Ράδιο Θήβα μίλησε τόσο ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου όσο και ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, κ. Αθανάσιος Καραπέτσας.

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

Γιώργος Πέππας

Στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας βρέθηκε τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020 το Ράδιο Θήβα, με αφορμή την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση. Τόσο ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου όσο και ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, κ. Αθανάσιος Καραπέτσας, μίλησαν για την επαναλειτουργία του σχολείου.

«Ήθελα να δω την πρώτη ημέρα της επανέναρξης των σχολείων, να δω αν ομαλά λειτουργεί η επανεκκίνηση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, και να δω και σε τι κατάσταση είναι τα κτίρια, μετά τις αποψιλώσεις και τις απολυμάνσεις αλλά και τους καθαρισμούς που κάναμε. Πραγματικά είδα πως υπάρχει μια πολύ καλή τάξη, ότι τα παιδιά είναι συνεργάσιμα και διαπίστωσα ότι είχαν μεγάλη χαρά που επέστρεψαν στο σχολείο. Τους είχε λείψει το σχολείο, το 2ο σπίτι τους που είναι πραγματικά το σχολείο, και όταν έχεις καλούς δασκάλους είναι μεγαλύτερη χαρά να έρθεις. Νομίζω ξεκινήσαμε πολύ καλά στο επόμενο χρονικό διάστημα θα κάνουμε μια απολύμανση σε όλα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία και νομίζω θα πάμε ομαλά μέχρι το πέρας της σχολικής χρονιάς, χωρίς προβλήματα και να επανέλθουμε 1η Σεπτεμβρίου», ανέφερε ο κ. Αναστασίου.

Με την σειρά του ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Καραπέτσας, αρχικά ευχαρίστησε τον κ. Αναστασίου για την επίσκεψη που πραγματοποίησε, συμπληρώνοντας «Η εικόνα που εξέφρασε ο κ. Δήμαρχος είναι και αυτή που επικρατεί και στο δικό μας σχολείο, η συμμετοχή των παιδιών αγγίζει το 100%, παιδιά χαρούμενα που γυρεύαν το σχολείο, παιδιά υποψιασμένα για τον κορωνοϊό, παιδιά που μπορούμε να συνεννοηθούμε γιατί υπάρχει μια μύηση από το σπίτι για την προφύλαξη και τους κανόνες υγιεινής. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που το σχολείο λειτουργεί κανονικά, στην αρχή υπήρχε μια αγωνία για την κατάσταση αλλά όλα εξελίσσονται κανονικά. Υπάρχουν αντισηπτικά σε κάθε τάξη, υπάρχουν σαπούνια και κρεμοσάπουνα στις τουαλέτες, κρατιούνται οι αποστάσεις, το προαύλιο είναι χωρισμένο ώστε κάθε τάξη να προαυλίζεται δίχως συγχρωτισμό, νομίζω πέραν από το δέον είμαστε καλά».

Ο Δήμαρχος Θηβαίων πραγματοποίησε επίσκεψη και σε άλλα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Θηβαίων, προκειμένου να συνομιλήσει με τους διευθυντές και να ενημερωθεί σχετικά με την ομαλή και ασφαλή επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σημειώνεται ότι από τον Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες του στα εν λόγω σχολεία είχαν προηγηθεί οι απαραίτητοι καθαρισμοί, αποψιλώσεις χόρτων και άλλες παρεμβάσεις, όπου είχε κριθεί αναγκαίο, ενώ το Τμήμα Παιδείας του Δήμου διαμοίρασε στα σχολεία αντισηπτικά που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας.

Το αμέσως προσεχές διάστημα μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, όπως ενημέρωσε η Πρόεδρος αυτής κα Ιουλία Κοντού θα πραγματοποιηθούν και προληπτικές απολυμάνσεις στους εσωτερικούς χώρους.

Ο κ. Καραπέτσας, προ της επίσκεψης στο 6ο Δημοτικό, είχε μιλήσει νωρίτερα στο Ράδιο Θήβα, στην εκπομπή «Ενημερωμένος Πολίτης», αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολείων.

«Αν και είχαμε κάποιον δισταγμό, κάποιον φόβο, κάποια ανησυχία για το πως θα πάει η προσέλευση των μαθητών, η προσέλευση αγγίζει το 100%. Μεγάλη επιτυχία, ήμασταν έτοιμοι, τα παιδιά ήρθαν μυημένα κατά κάποιον τρόπο. Υπάρχει καλή επικοινωνία, τηρούνται όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες υγιεινής, είμαστε ευχαριστημένοι. Μας φεύγει σιγά σιγά το άγχος και βλέπουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, μπορούμε να συνεννοηθούμε με τους μαθητές μας. Δεν το περιμέναμε, η αλήθεια είναι. Ελάχιστα παιδιά απουσιάζουν και απουσιάζουν για σοβαρούς λόγους υγείας.»

Ο κ. Καραπέτσας επισήμανε πως το παρών έδωσε όλο το προσωπικού του 6ου δημοτικού, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η Δημοτική Αρχή του Δήμου Θηβαίων πρόσφερε αντισηπτικά. «Αντισηπτικά σε κάθε τάξη, αντισηπτικά για κάθε δασκάλα και για όλους τους μαθητές. Σαπούνια στους τουαλέτες για να πλένουν τα χέρια τους. Θέλουμε να υιοθετήσουμε τους κανόνες υγιεινής και πάμε καλά.»

Ακόμη, ο διευθυντής του 6ου Δημοτικού, αναφερόμενος στον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, είπε τα εξής: «Έχουμε 165 μαθητές στο σχολείο μας. Οι μαθητές που έπρεπε να είναι σήμερα εδώ είναι 115, με το σπάσιμο των τμημάτων. Έχουμε περίπου στα 108 παιδιά, μας λείπουν γύρω στα 7 παιδιά.» Όσα τμήματα ήταν πάνω από 15 μαθητές, σπάστηκαν.

Τέλος, όσο αφορά τους μαθητές, ο κ. Καραπέτσας υπογράμμισε πως είναι ιδιαίτερα γνώριμοι με τα μέτρα προστασίας και κρατούν τις αποστάσεις που χρειάζονται.