ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕργατικό Κέντρο Θήβας: Όχι ακόμα ένας εμπαιγμός της Θήβας

ΘΗΒΑ

Εργατικό Κέντρο Θήβας: Όχι ακόμα ένας εμπαιγμός της Θήβας

Εργατικό Κέντρο Θήβας: Όχι ακόμα ένας εμπαιγμός της Θήβας

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024

Σπύρος Πέππας

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης που αφαιρεί το Νοσοκομείο Θήβας από την κατηγορία των προβληματικών και άγονων περιοχών Β', στερώντας έτσι οικονομικά κίνητρα για τους γιατρούς. Παρά τις υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας για επαναφορά στην κατηγορία Β', το Κέντρο απαιτεί άμεση υλοποίηση με νέα ΚΥΑ, εκφράζοντας την αγανάκτηση των πολιτών για τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Εργατικού Κέντρου Θήβας:

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έδειξε τις προθέσεις της για τις υγειονομικές δομές της χώρας στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το νοσοκομείο της Θήβας, εκδίδοντας ΚΥΑ η οποία ΑΠΕΝΤΑΣΣΕΙ το νοσοκομείο μας από την κατηγορία προβληματικών και άγονων περιοχών Β΄.

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει οικονομικό κίνητρο για τους γιατρούς να εργαστούν στο νοσοκομείο παρόλο που γειτονικές δομές συνεχίζουν να βρίσκονται στην κατηγορία άγονες και προβληματικές Β΄. Αυτή είναι μία ακόμα δυσμενής διάκριση σε βάρος της πόλης.

Πληροφορηθήκαμε ότι ο Υπουργός Υγείας σε συνάντηση με φορείς της Θήβας τους υποσχέθηκε ότι το νοσοκομείο μας θα επανέλθει με δική του απόφαση στην κατηγορία Β΄.

Επειδή έχουμε χορτάσει από υποσχέσεις και «δήθεν» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη (νωπή η μνήμη για το ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ μας), αποτελεί για τους πολίτες της Θήβας μονόδρομο εδώ και τώρα η υλοποίηση της υπόσχεσης με νέα ΚΥΑ ή τροποποιητική που να επαναφέρει το νοσοκομείο μας στην θέση που ήταν προβληματικών & άγονων περιοχών Β΄.

ΦΤΑΝΕΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΝ ΑΓΟΝΟ Β΄

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΑ