ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΤέλος το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ για τα Ειδικά Σχολεία της Θήβας

ΘΗΒΑ

#TAGS: Θήβα 

Τέλος το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ για τα Ειδικά Σχολεία της Θήβας

Τέλος το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ για τα Ειδικά Σχολεία της Θήβας

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Ή θα διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του ή το δημόσιο θα συμπράξει με τον ιδιωτικό τομέα για την επαναλειτουργία του.

Αυτό ισχυρίστηκε ο υπουργός υγείας Αδωνις Γεωργιάδης στη συνάντηση του με τους φορείς της Θήβας, η οποία και έκρινε την επαναφορά των δύο νοσοκομείων στην κατηγορία Β των άγονων και προβληματικών περιοχών.

Ο Γιώργος Αναστασίου σε τηλεοπτικές του δηλώσεις αποκάλυψε, ότι ο υπουργός υγείας απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο να ικανοποιηθεί το αίτημα για προσωρινή μετεγκατάσταση των δύο ειδικών σχολείων στο κτίριο του ΚΕΚΚΥΚΑΜΕΑ καθώς το υπουργείο εξετάζει την επαναλειτουργία του είτε διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα του είτε μέσω ΣΔΙΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια συνέντευξη ο Γιώργος Αναστασίου δήλωσε ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα της συνάντησης την ανατροπή της ΚΥΑ που στερούσε ένα βασικό οικονομικό κίνητρο από τους γιατρούς για την παραμονή τους στα νοσοκομεία αλλά και για τις διαβεβαιώσεις του υπουργού, ότι το νοσοκομείο της Θήβας δεν συγχωνεύεται και δεν καταργείται στο πλαίσιο του νέου υγειονομικούς χάρτη. Μια μεταρρύθμιση που φέρνει το νοσοκομείο της Θήβας κοντά στην μετατροπή του σε τραυματιολογικό κέντρο.