ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη του Δημάρχου Θηβαίων για το Γ.Ν. Θήβας

ΘΗΒΑ

Συνέντευξη του Δημάρχου Θηβαίων για το Γ.Ν. Θήβας

Συνέντευξη του Δημάρχου Θηβαίων για το Γ.Ν. Θήβας

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, παραχώρησε συνέντευξη στο «Ράδιο Θήβα 97,5», στην εκπομπή «Ενημερωμένος Πολίτης» με τον Γιώργο Πέππα, όπου αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε, μαζί με τον Υπουργό Υγείας, κ. Αδωνι Γεωργιάδη, στην οποία συμμετείχε ο Βουλευτής του νομού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Κτιστάκης, και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας, κ. Φιλιώ Πρωτόπαπα, και συζήτησαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση που αρχικά εξαιρούσε το Νοσοκομείο της Θήβας από την οικονομική ενίσχυση των ιατρών πλήττοντας έτσι την προσέλκυση και την παραμονή τους στην περιοχή.

Ο κ. Αναστασίου ανέφερε πως οι προθέσεις του Υπουργείου είναι να βελτιωθεί η εικόνα του Γ.Ν. Θήβας, το οποίο εξυπηρετεί πάρα πολύ κόσμο, και πως ο Υπουργός αντιλήφθηκε πως ήταν λάθος η εξαίρεση των Γ.Ν. Θήβας-Λιβαδειάς, από τις άγονες περιοχές κατηγορίες Β, με τον κ. Γεωργιάδη να διαβεβαιώνει πως το επόμενο διάστημα θα συμπεριληφθεί το Γ.Ν. Θήβας στην καινούρια Κ.Υ.Α., στις άγονες περιοχές. Ο κ. Αναστασίου ανέφερε πως, σύμφωνα με τον Υπουργό, δεν υπάρχει καμία πρόθεση να υποβαθμιστεί ή να συγχωνευτούν κομμάτια του νοσοκομείου της Θήβας, με τον κ. Δήμαρχο να τονίζει πως από πλευρά του ενδιαφέρεται να συνεχίσει να λειτουργεί το νοσοκομείο απρόσκοπτα, θέτοντας την ίδια στιγμή σοβαρά προβλήματα που υφίστανται, όπως με το προσωπικό, και γενικότερα για την λειτουργία του, με τον κ. Γεωργιάδη να υποστηρίζει πως θα ενισχυθεί το νοσοκομείο, ώστε να λειτουργεί ακόμα καλύτερα, για να παρέχει τις παροχές που χρειάζεται ο κόσμος.

Ο κ. Δήμαρχος τόνισε στον Υπουργό την ανησυχία που υπάρχει στους κατοίκους της Θήβας, μετά την εξέλιξη για το Πρωτοδικείο της Θήβας, ως προς την περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής, όμως ο κ. Αναστασίου υπογράμμισε πως παρόλα αυτά θα πρέπει να παραμείνουμε επιφυλακτικοί καθώς στην πολιτική πολλά πράγματα αλλάζουν ξαφνικά, υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρηθούν, όμως δεν νομίζει πως αυτή την περίοδο υπάρχει κάποια τέτοια απόφαση. Ο κ. Αναστασίου σημείωσε πως μένει στις διαβεβαιώσεις του κ. Υπουργού, υπογραμμίζοντας πως χρειάζεται ενίσχυση για να λειτουργεί καλύτερα και πιο αποδοτικά, ενώ ανέφερε πως με την οικονομική ενίσχυση που εξήγγειλε η κυβέρνηση, θα υπάρξει ένα κίνητρο ώστε να έρθει ιατρικό προσωπικό στο Γ.Ν. Θήβας.