ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕργατικό Κέντρο Θήβας: Η μόρφωση είναι δικαίωμα όλων

Εργατικό Κέντρο Θήβας: Η μόρφωση είναι δικαίωμα όλων

Εργατικό Κέντρο Θήβας: Η μόρφωση είναι δικαίωμα όλων

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024

Σπύρος Πέππας

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει ολιγομελή τμήματα προσανατολισμού στα Γενικά Λύκεια και ειδικότητες στα ΕΠΑΛ, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αντιπαιδαγωγική και περιοριστική για το δικαίωμα στη μόρφωση. Ζητούν την άμεση έγκριση όλων των τμημάτων και καλούν τους πολίτες της Βοιωτίας να συμμετάσχουν σε κινητοποίηση στις 18 Σεπτεμβρίου στη Λιβαδειά.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Εργατικού Κέντρου Θήβας:

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει το καταστροφικό της έργο βάζοντας τώρα στο στόχαστρο την παιδεία.

Στη λογική κόστους-οφέλους καταργεί τμήματα προσανατολισμού των ΓΕΛ & τμήματα ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ με την αιτιολογία ότι είναι ολιγομελή. Μέσα στα τμήματα που καταργούν είναι και στο εσπερινό ΕΠΑΛ Αλιάρτου όπου φοιτούν αρκετοί εργαζόμενοι μαθητές που θα αναγκαστούν να διακόψουν το σχολείο ή να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία διανύοντας περισσότερα χιλιόμετρα.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι βαθιά αντιπαιδαγωγική και περιορίζει το δικαίωμα των μαθητών στη μόρφωση.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω την απόφασή της και να εγκρίνει όλα τα τμήματα ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Βοιωτίας να ξεσηκωθούν και να παραβρεθούν μαζί με τους εκπαιδευτικούς την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2024 και ώρα 13:00 στην Δ.Δ.Ε. Βοιωτίας στη Λιβαδειά, με μοναδικό αίτημα την έγκριση όλων των τμημάτων στα σχολεία.

Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ