ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣτη Λιβαδειά πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

Στη Λιβαδειά πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

Στη Λιβαδειά πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024

Σπύρος Πέππας

Ενεργειακό κόστος, τέλος ταφής απορριμμάτων και αύξηση του μισθολογικού κόστους των υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης χωρίς τη συμβολή του Κράτους πνίγουν τους δήμους όλης της χώρας.

Στη νεότερη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στη Λιβαδειά στο πλαίσιο ενίσχυσης της περιφερειακής συνείδησης τα οικονομικά ζητήματα της ημερήσιας διάταξης αποδεικνύονται κορυφαία, διαχρονικά και άλυτα.

Μείζον ζήτημα για τη Στερεά και το ΔΣ της περιφερειακής ένωσης είναι η άμεση χρηματοδότηση των τριών μεγάλων έργων διαχείρισης απορριμμάτων σε ?μφισσα Χαλκίδα και Λαμία καθώς και η κατασκευή των νέων κυττάρων σε Χαλκίδα και Λαμία.

Παράλληλα και παρουσία της αρμόδιας αντιπεριφειράρχη Τουρισμού τέθηκε το πλαίσιο συνεργασίας για την τουριστική προβολή της Στερεάς και κάθε δήμου ξεχωριστά.

Στα τοπικά προβλήματα ο δήμαρχος Λεβαδέων που φιλοξενεί τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ επισήμανε την χωρίς σχέδιο επέλαση των ΑΠΕ στο βουνό του Ελικώνα, το νέο νόμο για τις ΔΕΥΑ η εφαρμογή του οποίου αναμένεται να επιφέρει ανατροπές στην ύδρευση και στην άρδευση, στην κατάσταση των δομών υγείας της περιοχής καθώς και στο κύκλο των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι αποφάσεις του υπουργείου παιδείας με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις ολιγομελών τμημάτων στα σχολεία της Βοιωτίας.