ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓιώργος Ντασιώτης: «ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ» το Τουρνουά Σκάκι στη Θήβα

Γιώργος Ντασιώτης: «ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ» το Τουρνουά Σκάκι στη Θήβα

Γιώργος Ντασιώτης: «ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ» το Τουρνουά Σκάκι στη Θήβα

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024

Σπύρος Πέππας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Γιώργος Ντασιώτης, χαρακτήρισε «κίνηση ματ» το τουρνουά σκάκι που διοργανώθηκε στη Θήβα από τον Σκακιστικό Σύλλογο της πόλης. Με τη συμμετοχή άνω των 150 παικτών από όλη τη χώρα, το τουρνουά συγκέντρωσε μικρούς και μεγάλους σκακιστές, ενώ παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Ο κ. Ντασιώτης επαίνεσε τη διοργάνωση και την πειθαρχία των συμμετεχόντων.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Ντασιώτη:

ΜΙΑ ΠΟΛΥ όμορφη εκδήλωση πραγματοποίησε στη Θήβα ο Σκακιστικός Σύλλογος, με τον πρόεδρο του κο Γεώργιο Συκαρά και τα μέλη του Δ.Σ., την οποία είχαμε τη χαρά, ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να στηρίξουμε.

ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 150 παίχτες, μικροί και μεγάλοι, από διάφορες περιοχές της χώρας, παρουσία και του προέδρου της Πανελλήνιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας, καθηγητή Ιατρικής, κου Στάθη Ευσταθόπουλου, είχα τη χαρά να το παρακολουθήσω για αρκετή ώρα.

ΘΑΥΜΑΣΑ, το πλήθος των παικτών και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών. Την ηρεμία και νηφαλιότητα των κινήσεων, την ευγένεια στην επικοινωνία τους, την πειθαρχία στους κανόνες και τέλος την χειραψία της λήξης και τη φράση μεταξύ τους " είσαι παιχταράς".

ΤΟ ΣΚΑΚΙ είναι παιχνίδι ευφυΐας και Στρατηγικής. Όλοι έχουμε ακούσει και πει τις φράσεις "παγκόσμια σκακιέρα" ή "κίνηση ΜΑΤ", εννοώντας κάτι πολύ σημαντικό, ενώ, σίγουρα, το επίπεδο των παιχτών είναι πολύ υψηλό όταν το παιχνίδι τους χρησιμοποιείται ως ορολογία σημαντικών γεγονότων.

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ μήπως ήταν καλύτερα να λύνονται και διάφορες με μια πραγματική παρτίδα σκάκι, με τους παίχτες να έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά που είδα στο τουρνουά της Θήβας, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στο Σκακιστικό Σύλλογο Θήβας για όλη αυτή τη σπουδαία προσπάθεια που είδα.