ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτία«Σολομώντεια λύση» για την διοίκηση στη ΕΠΣ Βοιωτίας

ΒΟΙΩΤΙΑ

#TAGS: Βοιωτία  ΕΠΣ Βοιωτίας 

«Σολομώντεια λύση» για την διοίκηση στη ΕΠΣ Βοιωτίας

«Σολομώντεια λύση» για την διοίκηση στη ΕΠΣ Βοιωτίας

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024

Σπύρος Πέππας

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Βοιωτίας εχθές (26/09) συνεδρίασε μετά από αίτημα των αθλητικών σωματείων για ορισμό προσωρινής διοίκησης έπειτα από την έκπτωση του διοικητικού συμβουλίου που αποφάσισε με έγγραφο του είχε εστάλη στις 20 Σεπτεμβρίου 2024, επισημαίνοντας από την ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, και εγκαλώντας την ΕΠΣ Βοιωτίας ότι με την από 01-08-2024 ηλεκτρονική επικοινωνία της Υπηρεσίας με την ΕΠΣ Βοιωτίας αναφορικά με την εφαρμογή της ως άνω απόφασης από το ΔΣ της Ένωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 6. Το γεγονός ότι το ΔΣ της ΕΠΣ Βοιωτίας δεν προέβη, ως όφειλε, κα’ εφαρμογή της παρ.6 του άρθρου 14 του Ν.2725/1999 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 44 του Ν. 4908/2022 (ΦΕΚ 52/Α΄/11-03-2022), στην έκπτωση των μελών που καταδικάστηκαν αμετάκλητα με την 519/20-03-2024ν απόφαση. Δεν απομάκρυναν από το Δ.Σ. τους εμπλεκόμενους, εγκαλεί και αποφασίζει ότι είναι έκπτωτη όλη η Διοίκηση της ΕΠΣ Βοιωτίας.

Διαφωνία μεταξύ των δύο εκπροσώπων που είχαν προσφύγει για ορισμό προσωρινής διοίκησης ανάγκασε την πρόεδρο του πρωτοδικείου να προβεί στην «Σολομώντεια λύση» δηλαδή, να μην δώσει την δυνατότητα σε κανέναν να κάνει διοίκηση, αναστολή του πρωταθλήματος μέχρι την ολοκλήρωση των εκλογών σε χρονικό ορίζοντα τριών μηνών.

Η Προσωρινή Διαταγή διορίζει δεκαμελή προσωρινή διοίκηση του σωματείου με την επωνυμία Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Βοιωτίας που εδρεύει στην Λιβαδειά με τακτικά μέλη τους:

1.Τάσος Καμούτσης,

2.Γιώργος Μασοκώστας,

3.Ηλίας Καντάς,

4.Νίκος Ζάκκας,

5.Κώστας Γκούμας,

6.Δημήτρης Βάθης,

7.Σωτήρης Δρένιος,

8.Γιώργος Βρακάς,

9.Κώστας Ράπτης

10.Θεοδοσία Κοντογεωργίου

προκειμένου εντός τριών (3) μηνών από τον διορισμό τους να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την προκήρυξη και διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης και των λοιπών οργάνων αυτής, σύμφωνα με τους όρους του ισχύοντος καταστατικού.