ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΑμεσα συνάντηση της περιφέρειας με την ηγεσία της ΕΥΔΑΠ

ΒΟΙΩΤΙΑ

#TAGS: Βοιωτία  ΕΥΔΑΠ  Νερό 

Αμεσα συνάντηση της περιφέρειας με την ηγεσία της ΕΥΔΑΠ

Αμεσα συνάντηση της περιφέρειας με την ηγεσία της ΕΥΔΑΠ

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2024

Σπύρος Πέππας

Αμεση είναι η αντίδραση της περιφέρειας Στερεάς και της Π.Ε. Βοιωτίας, στα δημοσιεύματα που φέρουν την ΕΥΔΑΠ να συντηρεί ήδη τα αντλιοστάσια του μέσου ρου του Βοιωτικού Κηφισού, στον πάνω κάμπο, στα όρια Βοιωτίας και Φθιώτιδας, στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου ενίσχυσης των πηγών υδροδότησης της Αττικής στο ενδεχόμενου παράτασης της ανομβρίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας τις επόμενες ημέρες και μόλις επιστρέψει από το εξωτερικό ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ αναμένεται να καθοριστεί συνάντηση προκειμένου να υπάρξει η απαιτούμενη ενημέρωση για τις προθέσεις και κυρίως της αποφάσεις της ΕΥΔΑΠ.

Το ενδεχόμενο λειτουργίας των αντλιοστασίων του πάνω κάμπου σηματοδοτεί την ερημοποίηση της ευρύτερης περιοχής, καθώς η πτώση στάθμης των υπόγειων υδάτων θα κλονίσει τόσο τις πηγές των περιοχών όσο και υδρευτικά και αρδευτικά αντλιοστάσια στη Βοιωτία.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης συνάντησης με την ηγεσία της ΕΥΔΑΠ, θα καθορίσουν εν πολλοίς και τα επόμενα βήματα της περιφέρειας ως προς το επίπεδο των συναντήσεων που θα ακολουθήσουν με τους αρμόδιους υπουργούς, για το αναγκαίο plan b της πολιτείας, έναντι εφαρμογής του σχεδίου της ΕΥΔΑΠ.