ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαO Γιώργος Τζαβάρας στην παρουσίαση του Προγράμματος «Απόλλων»

ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

#TAGS: Γιώργος Τζαβάρας  Δήμος Ορχομενού 

O Γιώργος Τζαβάρας στην παρουσίαση του Προγράμματος «Απόλλων»

O Γιώργος Τζαβάρας στην παρουσίαση του Προγράμματος «Απόλλων»

Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φ. Σπανού, πραγματοποίησε, στη Λαμία, την παρουσίαση του Προγράμματος «Απόλλων», στην οποία και παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Γ. Τζαβάρας.

Το «Απόλλων» αποτελεί ένα μεγάλο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού, από το οποίο το ΥΠΕΝ θα προμηθευτεί κεντρικά πράσινη ηλεκτρική ενέργεια μέσω διαγωνισμών και ακολούθως θα την παραχωρεί στους ωφελούμενους που, μέσω των Ενεργειακών τους Κοινοτήτων, θα συμψηφίζουν την ενέργεια αυτή με τις δικές τους καταναλώσεις, μειώνοντας το ενεργειακό τους κόστος.

Ο κ. Τζαβάρας ενημερώθηκε για τα οφέλη του νέου προγράμματος ενεργειακού συμψηφισμού, που έχει ως κύριο στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους, μία από τις μεγαλύτερες πηγές «οικονομικής αιμορραγίας» που αντιμετωπίζει σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αυτό που μεταφέρθηκε στην κ. Σδούκου, μεταξύ άλλων, είναι ότι η Στερεά έχοντας επωμιστεί το 45% των ΑΠΕ της χώρας θα πρέπει να λάβει σαφώς μεγαλύτερες παροχές ανταποδοτικού χαρακτήρα, σε σύγκριση με άλλες περιοχές ελάχιστα ή καθόλου επιβαρυμένες, ενώ ετέθη και το θέμα της αλόγιστης εγκατάστασης ΑΠΕ, σε πλήρη αντίθεση με τις πάγιες επίσημες θέσεις των Δήμων και της Περιφέρειας, το οποίο έχει προκαλέσει απόλυτο υπερκορεσμό στην περιοχή.