ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΜε 21 θέματα συνεδρίασε η Δ.Ε. του Δήμου Τανάγρας

ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

#TAGS: Δήμος Τανάγρας  Δημοτική Επιτροπή 

Με 21 θέματα συνεδρίασε η Δ.Ε. του Δήμου Τανάγρας

Με 21 θέματα συνεδρίασε η Δ.Ε. του Δήμου Τανάγρας

Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2024

Γιώργος Πέππας

Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Τανάγρας συνεδρίασε, με 21 θέματα, στις 8 Οκτωβρίου 2024, στις 12:30. Αναλυτικότερα, τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

1. Περί λήψης απόφασης για χορήγηση παράτασης προθεσμίας για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Αναβάθμιση υποδομών αποχέτευσης ακαθάρτων από Οινόφυτα έως ΕΕΛ».

2. Περί λήψης απόφασης για χορήγηση παράτασης προθεσμίας για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης οικισμών Αγίου Θωμά και Κλειδιού Δήμου Τανάγρας και μεταφοράς στο ΒΙΟΚΑ Σχηματαρίου / Οινοφύτων».

3. Περί λήψης απόφασης για χορήγηση παράτασης προθεσμίας για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Νέος αγωγός ύδρευσης Σχηματαρίου /Δηλεσίου».

4. Περί λήψης απόφασης για χορήγηση παράτασης προθεσμίας για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη για το έργο: «Δράσεις Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, Βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής και Αστικής Αναζωογόνησης με έμφαση στους οικισμούς του Δήμου Τανάγρας που πλήττονται από περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή επιβάρυνση και εξυπηρετούν τους οικισμούς πέριξ και μέσα στην Περιοχή Παρέμβασης της ΟΧΕ (Οινόφυτα, Οινόη, Δήλεσι, Σχηματάρι)».

5. Περί λήψης απόφασης για την απαλλαγή υπαλλήλου από τον ορισμό της ως υπόλογο είσπραξης χρηματικού εντάλματος προπληρωμής.

6. Περί λήψης απόφασης για τον ορισμό υπολόγου για την είσπραξη χρηματικού εντάλματος προπληρωμής προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την πληρωμή της δαπάνης που αφορά στη χορήγηση νέας παροχής 15KVA στην Τοπική Κοινότητα Τανάγρας.

7. Περί λήψης απόφασης για εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο καθορισμού των τμημάτων των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Τανάγρας που μπορούν να παραχωρηθούν για χρήση.

8. Περί λήψης απόφασης για την εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο της 6ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του δήμου, οικονομικού έτους 2024 και της 4ης τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος.

9. Περί λήψης απόφασης για εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) της εταιρείας ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΑ ΡΙΤΣΩΝΑΣ ΜΕΠΕ στη θέση «ΛΙΟΥΓΓΙΑ» της Δ.Ε. Σχηματαρίου του Δήμου Τανάγρας Ν. Βοιωτίας.

10. Περί λήψης απόφασης για εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) της εταιρείας ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΑ ΡΙΤΣΩΝΑΣ ΜΕΠΕ στη θέση «ΡΑΧΗΛΙ» της Δ.Ε. Σχηματαρίου του Δήμου Τανάγρας Ν. Βοιωτίας

11. Περί λήψης απόφασης για εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) φωτοβολταϊκου (Φ/Β) σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αποτελούμενου από είκοσι οκτώ (28) επιμέρους γειτονικά Φ/Β πάρκα συνολικής ισχύος 130,01 MW της “CADMUS IKE’’ στις θέσεις «ΔΡΑΓΑΤΣΟΥΛΑ, Αγ. ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΑΜΙΝΙ, ΒΑΡΥΚΟ ΦΙΔΙΟΥ, ΜΟΥΡΙΤΣΙΖΑ, ΒΙΛΙΑΜΙ, ΤΣΟΥΚΑ, Κ.Λ.Π.» και σταθμού αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας μέγιστης ισχύος έγχυσης – απορρόφησης 100 MW στη θέση «ΡΟΥΠΑΚΙ ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗ» των Δήμων Θηβαίων και Τανάγρας αντίστοιχα στο Ν. Βοιωτίας.

12. Περί λήψης απόφασης για την αποδοχή δωρεάς, προμήθειας πλακιδίων για την αντικατάσταση δαπέδου παιδικής χαράς στην Τ.Κ. Σχηματαρίου, Δ.Ε. Σχηματαρίου του Δήμου Τανάγρας, από την εταιρεία VIOPOL POLYURETHANE SYSTEMS.

13. Περί λήψης απόφασης για την άσκηση ή μη ενδίκων μέσων κατά της υπ’ αριθ. 405/2023 απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Ευβοίας.

14. Περί λήψης απόφασης για την απ’ ευθείας ανάθεση εντολής σε δικηγόρο υποστήριξης των συμφερόντων του δήμου ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς κατά τη συζήτηση της από 03/12/2021 (Αρ. Δικογράφου Πρ137/03-12-2021) προσφυγής που άσκησε η εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» κατά του Δήμου Τανάγρας.

15. Περί λήψης απόφασης για την απ’ ευθείας ανάθεση εντολής σε δικηγόρο υποστήριξης των συμφερόντων του δήμου ενώπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς κατά τη συζήτηση της από 03/12/2021 (Αρ. Δικογράφου Πρ139/03-12-2021) προσφυγής που άσκησε η εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» κατά του Δήμου Τανάγρας.

16. Περί λήψης απόφασης για την απ’ ευθείας ανάθεση εντολής σε δικηγόρο υποστήριξης των συμφερόντων του δήμου ενώπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς κατά τη συζήτηση της από 27/10/2022 (Αρ. Δικογράφου Πρ. 161/27-10-2022) προσφυγής που άσκησε η Α.Ε. με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε.» κατά του Δήμου Τανάγρας

17. Περί λήψης απόφασης για την απ’ ευθείας ανάθεση εντολής σε δικηγόρο υποστήριξης των συμφερόντων του δήμου ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς κατά τη συζήτηση της από 27/10/2022 (Αρ. Δικογράφου Πρ. 159/27-10-2022) προσφυγής που άσκησε η Α.Ε. με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε.» κατά του Δήμου Τανάγρας».

18. Περί λήψης απόφασης για την απ’ ευθείας ανάθεση εντολής σε δικηγόρο υποστήριξης των συμφερόντων του δήμου ενώπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς κατά τη συζήτηση της από 27/10/2022 (Αρ. Δικογράφου Πρ. 160/27-10-2022) προσφυγής που άσκησε η Α.Ε. με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε.» κατά του Δήμου Τανάγρας.

19. Περί λήψης απόφασης για την απ’ ευθείας ανάθεση εντολής σε δικηγόρο υποστήριξης των συμφερόντων του δήμου ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς κατά τη συζήτηση της από 28/12/2022 (Αρ. Δικογράφου Πρ. 188/28-12-2022) προσφυγής που άσκησε η Α.Ε. με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε.» κατά του Δήμου Τανάγρας.

20. Περί λήψης απόφασης για την απ’ ευθείας ανάθεση εντολής σε δικηγόρο υποστήριξης των συμφερόντων του δήμου ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς κατά τη συζήτηση της από 28/12/2022 (Αρ. Δικογράφου Πρ. 189/28-12-2022) προσφυγής που άσκησε η Α.Ε. με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε.» κατά του Δήμου Τανάγρας.

21. Περί λήψης απόφασης για την απ’ ευθείας ανάθεση εντολής σε δικηγόρο να καταθέσει δικόγραφο προσθέτων λόγων επί της υπ’ αριθ. Ε1546/2024 αιτήσεως ακύρωσης του Δήμου Τανάγρας ενώπιον του ΣτΕ και να παραστεί κατά τη συζήτηση της ανωτέρω αιτήσεως ακύρωσης και των προσθέτων λόγων.