ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣτη τελική ευθεία η παράδοση του κόμβου του Μαυροματίου

Στη τελική ευθεία η παράδοση του κόμβου του Μαυροματίου

Στη τελική ευθεία η παράδοση του κόμβου του Μαυροματίου

Ο κόβμος έχει δοθεί στην κυκλοφορία

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020

Γιώργος Πέππας

Στη τελική ευθεία είναι η παράδοση του κόμβου στο Μαυρομάτια, στα πλαίσια μιας σειράς έργων στους κόμβους της Βοιωτίας. Στο σημείο βρέθηκε η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά και ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων, κ. Γιώργος Ντασιώτης.

Η κ. Παπαθωμά, μιλώντας στη κάμερα του Ράδιο Θήβα, δήλωσε: «Είμαστε στον κόμβο του Μαυροματίου, είναι η συνέχεια ενός έργου που αφορά μια σειρά κόμβων στο επαρχιακό δίκτυο της Βοιωτίας. Αυτή τη στιγμή ο κόμβος είναι προς ολοκλήρωση, έχει παραδοθεί ήδη στη κυκλοφορία. Ολοκληρώνεται μέχρι και αύριο με τη τοποθέτηση των στηθαίων σε όλο το μήκος του κόμβου, είναι ήδη φωταγωγημένος. Ένα μικρό κομμάτι του κόμβου θα ολοκληρωθεί μέσα στον Αύγουστο γιατί θα μπει αντιολισθητικός τάπητας, αυτό σημαίνει πως οι θερμοκρασίες θα μας επιτρέψουν να ρίξουμε το συγκεκριμένο είδος τάπητα και βεβαίως είναι ένα έργο που αφήνει το αποτύπωμα μιας σπουδαίας δράσης η οποία ξεκίνησε για να αλλάξει την όψη της Βοιωτίας. Μέσα σε λίγες ημέρες θα δοθεί στη κυκλοφορία και ο κόμβος του Μιχαηλίδη και βεβαίως συνεχίζουμε με τον επόμενο κόμβο, αυτόν του Παρορίου. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει μια σειρά κόμβων και περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις εντός των αστικών ιστών. Αντιλαμβάνεστε τη διαφορετικότητα στο δρόμο και αντιλαμβάνεστε πως θα είναι η εικόνα της Βοιωτίας και ως προς την ασφάλεια των οδηγών αλλά και ως προς τους πολίτες που χρησιμοποιούν αυτόν τον δρόμο γενικώς.»

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων, κ. Γιώργος Ντασιώτης, ανέφερε τα εξής: «Είναι πράγματι ένα πολύ σημαντικό έργο, είναι ο κόμβος του Μαυροματίου που εκτελείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, και από την Π.Ε Βοιωτίας, είναι πολύ σημαντικό για πολλούς λόγους. Ο σημαντικότερος είναι τα ζητήματα της ασφάλειας των διερχομένων, μιας και μιλάμε για την παλαιά εθνική οδό, και ο κόμβος σε μια πολυσύχναστη περιοχή, που εξυπηρετεί την Δ.Ε. Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, αλλά και μέρος της Δ.Ε Θίσβης. Σημαίνει αυτό ότι πάρα πολύ κίνηση. Αυτό λοιπόν το έργο εξασφαλίζει την απρόσκοπτη διέλευση των οδηγών σε ένα σημείο που έχουμε θρηνήσει θύματα, έχουμε θρηνήσει και νεκρούς με τα εικονίσματα να είναι απέναντι αν τα κοιτάξετε. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο και τέτοια έργα στον δήμο μας έχουμε αρκετά μιας και βλέπουμε πάνω στην παλαιά Ε.Ο. Δρομολογημένοι είναι και αντίστοιχοι κόμβοι στην Πέτρα, στον Υψηλάντη και στο Σωληνάρι, με κάποια προβλήματα στις ιδιοκτησίες που γίνονται σταδιακά. Θα παραδώσει η περιφέρεια σήμερα ένα έργο πολύ μεγάλης σημασίας, ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη παρέμβαση, ήταν αίτημα μας πολλών χρόνων αυτός ο κόμβος και νομίζω οι δημότες και οι οδηγοί θα σχηματίσουν την ίδια γνώμη που εκφράζω αυτή τη στιγμή.»

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες