ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς: Σπάστε τις Αντιφάσεις & τις Αδικίες

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς: Σπάστε τις Αντιφάσεις & τις Αδικίες

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς: Σπάστε τις Αντιφάσεις & τις Αδικίες

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020

Γιώργος Πέππας

Σε ανακοίνωση της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς, κάνει λόγο για την σιωπή που επικρατεί, όπως υποστηρίζει, αναφορικά με τις απολύσεις και την απασχόληση με μειωμένο χρόνο, που επηρεάζει δεκάδες εργαζόμενους του νομού της Βοιωτίας, επισημαίνοντας πως «Aν τρέμετε από αγανάκτηση για τις αδικίες αυτές και τις σιωπές που τις ακολουθούν, τότε είστε σύντροφοί μας.»

Η ανακοίνωση:

Ενώ δεκάδες εργαζόμενοι του νομού με πρόσχημα τον Κορονοϊό είτε απολύονται από κερδοφόρες βιομηχανικές μονάδες είτε μειώνεται ο χρόνος απασχόλησής τους υπό την δαμόκλειο σπάθη και της δικής τους απόλυσης, επικρατεί σιωπή.

Ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εστίασης της περιοχής μας στενάζουν, χωρίς καμία πρόθεση ουσιαστικής κυβερνητικής στήριξής τους, η σιωπή συνεχίζει να επικρατεί κι οι επιχορηγήσεις κατευθύνονται μόνο προς τυχάρπαστα ΜΜΕ.

Ενώ οι άνεργοι αυξάνονται, οι ήδη μακροχρόνια άνεργοι απαξιώνονται.

Στη περίπτωση της προκήρυξης της ΚΕΔΗΛ του Δήμου Λεβαδέων για της προσλήψεις στο Πρόγραμμα Φιλοξενίας Προσφύγων, οι άνεργοι και δεν έλαβαν την παραμικρή πριμοδότηση, αλλά και περιμένουν εδώ και 3 μήνες να απαντηθούν οι ενστάσεις τούς. 35 ενστάσεις μεταξύ των οποίων πολλών ανέργων. Σιωπή κι εδώ.

Ενώ μας ζητούσαν να χειροκροτήσουμε τους ιατρούς ήρωες του ΕΣΥ - αυτοί που μέχρι τότε συκοφαντούσαν καθετί δημόσιο παρότι ζούσαν απ' αυτό - αντί για τις αναγκαίες προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών για την ουσιαστική θωράκιση της κοινωνίας έναντι του ιού, προχωρούν σε μετακινήσεις ιατρών. Σιωπή.

Ενώ μας ζητουν να μένουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σπίτι κι ενώ οι εργαζόμενοι των πληττόμενων ΚΑΔ έχουν λάβει μόνο 800€ εδώ και 3 μηνες, η προστασία των σπιτιών μας, δηλαδή της πρώτης κατοικίας θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Ιουλίου.

Πιο νωρίς κι από το χρονικό τέλος του κρατικού σχεδίου αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων του Κορονοϊου!!!

Κι όμως επικρατεί σιωπή κι εδω.

Αν θέλετε, λοιπόν, να σπάσει η σιωπή, να σπάσουν οι αντιφάσεις, ο χρόνος κι ο χώρος είναι ο κατάλληλος.

Aν τρέμετε από αγανάκτηση για τις αδικίες αυτές και τις σιωπές που τις ακολουθούν, τότε είστε σύντροφοί μας.