ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΜε 26 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων

Με 26 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων

Με 26 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020

Γιώργος Πέππας

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, θα λάβει χώρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών,στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, στην αίθουσα «ΑΛ.ΚΟΦΙΝΗΣ». Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι, η «Κήρυξη του Δήμου Θηβαίων σε κατάσταση έκτακτης Κλιματικής και Περιβαλλοντικής ανάγκης, μετά την έκδοση του από 28-11-2019 ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», η «Έκδοση ψηφίσματος για τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας και τις δομές Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την προσφορά τους στη μάχη κατά της πανδημίας», η «Αποδοχή ένταξης της Πράξης «Προμήθεια – τοποθέτηση στεγάστρων για την αναβάθμιση των στάσεων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του Δήμου Θηβαίων» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης V του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών, αποδοχή χρηματοδότησης και ορισμός υπόλογου διαχειριστή» και η «Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου με τίτλο : «Κατασκευή χώρου νέας λαϊκής αγοράς και χώρων εμποροπανήγυρης».

Θέματα Γενικά

1.Έγκριση για τον ορισμό της αίθουσας «ΑΛ.ΚΟΦΙΝΗΣ» στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, ως χώρουσυνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σε εφαρμογή των μέτρων πρόληψης της μετάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊούCOVID-19, σύμφωνα με την παρ.10 του άρθρου 67 του Ν.3852/10, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του Ν.4555/18(απόλυτη πλειοψηφία).

2.Έγκριση του «Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Αμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών εξαιτίας Σεισμών Δήμου Θηβαίων» με την Kωδική ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ».

3.Κήρυξη του Δήμου Θηβαίων σε κατάσταση έκτακτης Κλιματικής και Περιβαλλοντικής ανάγκης, μετά την έκδοση του από 28-11-2019 ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

4.Έκδοση ψηφίσματος για τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας και τις δομές Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την προσφορά τους στη μάχη κατά της πανδημίας.

Θέματα Τμήματος Πολεοδομίας

5.Λήψη απόφασης για την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 274 επί της ιδιοκτησίας Στάικου Αγγελου και Στυλιανού μετά από την υπ’ αριθ. 45/25-1-2020 αίτηση των ιδιοκτητών. (Σχετ. η υπ’ αριθ. 9/2020 Απόφ.Επ.Π.Ζ.).

Εισηγητές : Αν.Χατζησταμάτης Αντιδήμαρχος Θηβαίων- Σωτ. ΚαστιζαΠολ.Μηχ/κός

6.Λήψη απόφασης για την απευθείας αγορά ακινήτου ιδιοκτησίας Χρυσαλένης συζ. Απόστολου Βενιζέλου, στον Αγ. Βασίλειο της Δ.Ε. Πλαταιών, σε συμμόρφωση της υπ’ αριθ. 107/2013 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς και ορισμός επιτροπής εκτίμησης της αξίας του ρυμοτομούμενου ακινήτου.

Εισηγητές : Αν.Χατζησταμάτης Αντιδήμαρχος Θηβαίων- Σωτ. ΚαστιζαΠολ.Μηχ/κός

Θέματα ΔΗΚΕΘ

7.Έγκριση της υπ’αριθ. 12/2020 απόφασης του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Θηβαίων, σχετικά με τον Κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συνεδριακού κέντρου Θήβας – Δημοτικών Κινηματογράφων (Χειμερινού- Θερινού).

Εισηγητές : Ι.Παπαδημητρίου Πρόεδρος ΔΗΚΕΘ.

Θέματα Τμήματος Προγραμματισμού

8.Έγκριση 2ης Τροποποίησης Προγράμματος Επενδύσεων – Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Θηβαίων, έτους 2020.

Εισηγητές : Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γ.Αναστασίου - Αικ.Θαλάσση Προϊσταμένη Τμ.Προγραμματισμού.

9.Αποδοχή ένταξης της Πράξης «Προμήθεια – τοποθέτηση στεγάστρων για την αναβάθμιση των στάσεων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του Δήμου Θηβαίων» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης V του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών, αποδοχή χρηματοδότησης και ορισμός υπόλογου διαχειριστή.

Εισηγητές : Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γ.Αναστασίου – Αικ.Θαλάσση, Προϊσταμένη Τμήματος προγραμματισμού.

Θέματα Oικονομικών Υπηρεσιών

10.Έγκριση 2ης Αναμόρφωσης δημοτικού προϋπολογισμού οικ.έτους 2020.

Εισηγητές : Γ.Παπασπύρου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών

11.Εισηγητική έκθεση για την εκτέλεση του προϋπολογισμού Δ΄ Τριμήνου οικ. έτους 2019.

Eισηγητές:Γ.Παπασπύρου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών

12.Εισηγητική έκθεση για την εκτέλεση του προϋπολογισμού Α΄ Τριμήνου οικ. έτους 2020».

Eισηγητές :Γ.Παπασπύρου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Θέματα Τεχνικών Υπηρεσιών

13.Έγκριση χορήγησης παράτασης των εργασιών εκτέλεσης του έργου με τίτλο : «Αποπεράτωση χώρων ταφής νεκροταφείου Βαγίων (Α’ φάση)»

Εισηγητές : Αν.Χατζησταμάτης, Αντιδήμαρχος Θηβαίων, Παρ. Θεοδοσιάδης Πολ.Μηχ/κός

14.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου με τίτλο : «Κατασκευή υποδομών στις χωροθετημένες επιφάνειες λειτουργίας, μελλοντικά, Παιδικών Χαρών στις Δ.Ε. Θήβας, Θίσβης, Πλαταιών.»

Εισηγητής : Αν.ΔημητριάδουΠολ.Μηχ/κός

15.Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου με τίτλο : «Κατασκευή χώρου νέας λαϊκής αγοράς και χώρων εμποροπανήγυρης».

Εισηγητής : Αν.ΔημητριάδουΠολ.Μηχ/κός

16.Λήψη απόφασης για τον ορισμό Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου με τίτλο : «Βελτίωση τάπητα στίβου Δημοτικού Σταδίου Θήβας (Α’ φάση)».

Εισηγητές : Αν.Χατζησταμάτης, Αντιδήμαρχος Θηβαίων, Παρ. Θεοδοσιάδης Πολ.Μηχ/κός

17.Επιλογή κανονιστικού πλαισίου για τη μελέτη με τίτλο : «Μελέτη υδροδότησης της ΔΕ Βαγίων από τον αγωγό του Μόρνου».

Εισηγητές : Αν.Χατζησταμάτης Αντιδήμαρχος Θηβαίων, Παρ. Θεοδοσιάδης Πολ.Μηχ/κός

18.Έγκριση χορήγησης άδειας εισόδου – εξόδου σε γήπεδο ιδιοκτησίας Αγάτσα Θωμά, στη θέση «Κοντίτο» της Δ.Ε. Θήβας του Δήμου Θηβαίων.

Εισηγητές : Αν.Χατζησταμάτης, Αντιδήμαρχος Θηβαίων, Παρ. Θεοδοσιάδης Πολ.Μηχ/κός

19.Έγκριση χορήγησης άδειας εισόδου – εξόδου σε γήπεδο ιδιοκτησίας της εταιρείας «Ιερωνυμάκη Γεώργιος ΑΒΕΕ», στη θέση «Κουκουβάγια» της Δ.Ε. Θήβας του Δήμου Θηβαίων.

Εισηγητές : Αν.Χατζησταμάτης, Αντιδήμαρχος Θηβαίων, Παρ. Θεοδοσιάδης Πολ.Μηχ/κός

20.Έγκριση χορήγησης άδειας εισόδου – εξόδου σε γήπεδο ιδιοκτησίας της εταιρείας «TOPIGSNORSVΙNHELLAS» & Γεωργίου Νικόλαου, στη θέση «Μεσοβούνι» της Δ.Ε. Θήβας του Δήμου Θηβαίων»

Εισηγητές : Αν.Χατζησταμάτης, Αντιδήμαρχος Θηβαίων, Παρ. Θεοδοσιάδης Πολ.Μηχ/κός

21.Έγκριση χορήγησης άδειας εισόδου – εξόδου σε γήπεδο ιδιοκτησίας Δρίτσα Σπυρίδωνα, στη θέση «Βασιλάκη» της συνοικίας Πυρί της Δ.Ε. Θήβας του Δήμου Θηβαίων.

Εισηγητές : Αν.Χατζησταμάτης, Αντιδήμαρχος Θηβαίων, Παρ. Θεοδοσιάδης Πολ.Μηχ/κός

Θέματα Τμήματος Αδειοδοτήσεων εμπορικών δραστηριοτήτων

22.Έγκριση χορήγησης άδειας παραγωγού πωλητή υπαίθριου εμπορίου στον κ. ΡουπάκαΣωτήριο του Χρήστου, κατοίκου Δ.Κ.Θήβας του Δήμου Θηβαίων.

Εισηγητές : Αν.Χατζησταμάτης Αντιδήμαρχος Θηβαίων, Ευαγγ.Παναγιώτη Προϊσταμένη Τμήματος Αδειοδοτήσεων.

23.Έγκριση χορήγησης άδειας παραγωγού πωλητή υπαίθριου εμπορίου στην κ. KAKOS RAMONA του Konstantin κατοίκου Δ. Κ. Θήβας του Δήμου Θηβαίων.

Εισηγητές : Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Αν.Χατζησταμάτης, Ευαγγ. Παναγιώτου Προϊσταμένη Τμήματος.

24.Έγκριση χορήγησης άδειας παραγωγού πωλητή υπαίθριου εμπορίου στον κ. Ραχούτη Κωνσταντίνο του Ξενοφώντος, κατοίκου Κοινότητας Πλαταιών του Δήμου Θηβαίων

Εισηγητές : Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Αν.Χατζησταμάτης, Ευαγγ. Παναγιώτου Προϊσταμένη Τμήματος.

Θέματα Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

25.Έγκριση της υπ’ αριθ. 7/2020 απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, σχετικά με την παραχώρηση χώρου στο 7ο& 8ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, για την διεξαγωγή των εξετάσεων γλωσσομάθειας από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων ξένων γλωσσών Ν.Βοιωτίας, το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020.

Εισηγητής : Δημ.Αλεξάνδρου- Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

26.Έγκριση της υπ’ αριθ. 6/2020 απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, σχετικά με την παραχώρηση χώρου στο 2ο Γυμνάσιο Θήβας, για τη διεξαγωγή των εξετάσεων γλωσσομάθειας από τον Πανελλήνιο Σύλλογο ιδιοκτητών φροντιστηρίων ξένων Γλωσσών, το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020, Κυριακή