ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΕπίσκεψη της Γιώτας Πούλου σε βιομηχανίες στη Θήβα

ΘΗΒΑ

Επίσκεψη της Γιώτας Πούλου σε βιομηχανίες στη Θήβα

Επίσκεψη της Γιώτας Πούλου σε βιομηχανίες στη Θήβα

Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020

Γιώργος Πέππας

Η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώτα Πούλου, μαζί με δύο ακόμη στελέχη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησε επισκέψεις σε βιομηχανίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Η κ. Πούλου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για τις επισκέψεις αυτές:

Επισκέφθηκα σήμερα, μαζί με τα στελέχη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Απ. Ντάντο και Β. Κουτουλούλη, δύο Βιομηχανίες στην περιοχή της Θήβας.

Την Dasyc, που απασχολεί πενήντα (50) εργαζόμενους και παράγει πλαστικά εξαρτήματα που κυρίως εξάγονται. Συζητήσαμε με τον διευθυντή κ. Βεζυράκη και τους εκπροσώπους των εργαζομένων κ.κ. Δημ. Τσιλίκα, Μιχ. Σιάκουλη για τα προβλήματα που προέκυψαν με την πανδημία, την μείωση της παραγωγής που έχει ως άμεση επίπτωση την 4ωρη απασχόληση των εργαζομένων και μισθολογικές περικοπές.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την VIKING NORSAFE LIFE-SAVING EQUIPMENT HELLAS S.A., εξειδεικευμένη εταιρεία στην παραγωγή πλωτών μέσων διάσωσης. Αξίζει να αναφερθεί ότι ολοκληρώνεται η παραγωγή 3 πλωτών ασθενοφόρων που είχε ανατεθεί από το Υπ. Ναυτιλίας το 2019, επι ΣΥΡΙΖΑ. Συζητήσαμε με τον διευθυντή κ. Ι. Γεωργιάδη για τις νέες συνθήκες μετά την πανδημία που είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει ένα τμήμα παραγωγής και να απολυθούν 10 εργαζόμενοι. Η Εταιρεία απασχολεί 65 πλέον εργαζόμενους και δεν έχει προβεί σε άλλες περικοπές της εργασίας και των μισθών.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων για την διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά και των δικαιωμάτων τους. Διεκδικούμε μαζί τους εμπροσθοβαρή μέτρα ενίσχυσης της παραγωγής και της εργασίας από την πολιτεία.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες