ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΜεγάλη φωτιά στον Θεολόγο Μαλεσίνας - Διακοπή της κυκλοφορίας

Μεγάλη φωτιά στον Θεολόγο Μαλεσίνας - Διακοπή της κυκλοφορίας

Μεγάλη φωτιά στον Θεολόγο Μαλεσίνας - Διακοπή της κυκλοφορίας

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Γιώργος Πέππας

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι στον Θεολόγο Μαλεσίνας του Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας, ενώ από τις 15:30 έχει διακοπεί η κίνηση οχημάτων στην επαρχιακή οδό Προσκυνάς - Θεολόγος και θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Σαράντα πυροσβέστες με 13 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων όπως επίσης ένα ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη έχουν πέσει στη μάχη με τις φλόγες, την οποία δυσχαιρένουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή του Θεολόγου στην Αταλάντη της Φθιώτιδας.

«Αυτή την ώρα οι άνεμοι παρουσιάζουν μια ύφεση γεγονός το οποίο επιτρέπει στις δυνάμεις να πλησιάσουν στις φλόγες και να προσπαθήσουν να τις περιορίσουν όσο δύσκολο και αν είναι αυτό» σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Καρακάντζας.

Ωστόσο πυροσβεστικές δυνάμεις συγκεντρώνονται και από άλλες περιοχές για να ενισχύσουν αυτές που βρίσκονται στα 2 μέτωπα, ενώ σκαπτικά μηχανήματα και βυτιοφόρα που έχουν διαθέσει και ο δήμος Λοκρών αλλά και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποιες ζώνες για να ελέγξουν την πορεία της φωτιάς τις επόμενες ώρες.