ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣυνεχίζουν τον αγώνα τους οι συνταξιούχοι Λιβαδειάς

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι συνταξιούχοι Λιβαδειάς

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι συνταξιούχοι Λιβαδειάς

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020

Σπύρος Πέππας

Γεμάτοι αποφασιστικότητα και αισιοδοξία συνεχίζουν τον αγώνα τους οι συνταξιούχοι της Λιβαδειάς κατά του νομοσχεδίου Κατρούγκαλου, το οποίο σύμφωνα με δηλώσεις τους θα καταργήσει κόψει τρεις ακόμη συντάξεις το χρόνο.

Οι συνταξιούχοι της Λιβαδειάς πήραν την σκυτάλη από τις μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και σε άλλες πόλεις και συνεχίζουν τον αγώνα που έχει ως στόχο  τον πανελλαδικό ξεσηκωμό των συνταξιούχων ενάντια στο νόμο Κατρούγκαλου. Τα εν λόγω μέτρα χαρακτηρίζουν οι συνταξιούχοι πως «Είναι τόσο επώδυνα που θα μας αφαιρέσουν από δύο έως τρεις συντάξεις το χρόνο». Δεν υπάρχει πιθανότητα να υποχωρήσουν από τα αιτήματα τους και απαιτούν την επαναφορά όσων έχουν κερδίσει με ιδρώτα όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την σκληρή δουλειά τους. Πιο συγκεκριμένα τονίζουν πως «Μας έχουν κατακλέψει και θέλουμε πίσω όλα τα κλεμμένα». Η δυναμική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς έδειξε πως πλέον έχουν πάρει την σκυτάλη όπως είπαν από τους συνταξιούχους των αστικών κέντρων και είναι πανέτοιμοι για τον αγώνα τους μέχρι την πετύχουν τον στόχο τους, ο οποίος είναι η δικαίωση τους.

Ο Υπ. Εργασίας στην Αθήνα τόνισε σε δηλώσεις τους πως  θα δώσει πίσω το ποσοστό της αλληλεγγύης που έχει παράνομα παρακρατηθεί ενώ παράλληλα υποσχέθηκε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα δοθούν αναδρομικά όλες οι παράνομες παρακρατήσεις. Οι συνταξιούχοι της Λιβαδειάς υπογράμμισαν πως δεν πρόκειται να σταματήσουν τους αγώνες τους μέχρι «μέχρι να ικανοποιήθηκε το τελευταίο αίτημα μας».