ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΔύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Βοιωτία

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Βοιωτία

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Βοιωτία

Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020

Σπύρος Πέππας

Δύο νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στο νομό Βοιωτίας και συγκεκριμένα στον Ορχομενό και την Χαιρώνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 65 και 72 οι οποίοι όμως είναι ασυμπτωματικοί και εντοπίστηκαν έχοντας πάει σε νοσοκομεία της Αθήνας για χειρουργεία στα οποία πρέπει να υποβληθούν και τους έκαναν προληπτικά το τεστ στο οποίο βγήκαν θετικοί.

Αναμένεται να ακολουθήσει ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ.

Φανή Παπαθωμά: Να σταματήσει η παραπληροφόρηση

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook, σχολίασε τα κρούσματα, κάνοντας γνωστό πως η διαδικασία ιχνηλάτησης πραγματοποιήθηκε ενώ ζήτησε να παύσει η παραπληροφόρηση πάνω στο θέμα αυτό.

«Ολοκληρώσαμε την ιχνηλάτηση και των δύο νέων κρουσμάτων. Υπό τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας, του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με τους δημάρχους Λιβαδειάς και Ορχομενού προχωρούμε στην β'φαση. Παραμένουμε ψύχραιμοι τηρώντας τα μέτρα. Παρακαλώ να σταματήσει η ανευθυνότητα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ορισμένων καθώς και η παραπληροφόρηση.»

Δήμαρχος Ορχομενού: «Συνιστώ ψυχραιμία»

Η κ. Β. Καράλη, Δήμαρχος Ορχομενού, ανέφερε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook πως έχει πραγματοποιηθεί η ιχνηλάτηση ζητώντας παράλληλα να παραμείνουν όλοι ψύχραιμοι και να ακολουθήσουν τα μέτρα προστασίας.

«Σχετικά με το κρούσμα κορονοιου στον Ορχομενό σας ενημερώνω ότι οι επαφές του έχουν ήδη ιχνηλατηθει ειδοποιηθεί και παρακολουθούνται σύμφωνα με την διαδικασία, από το αρμόδιο τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας την αντιπεριφερειάρχη κ Παπαθωμά και τον ΕΟΔΥ. Συνιστώ ψυχραιμία. Κρατάμε όλοι τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορονοιο. Δεν εφησυχάζουμε Προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας όπως κάνουμε πάντα Θα είμαστε σε επαφή και όλα θα πάνε καλά.»