ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτία4 κρούσματα κορωνοϊού στη Βοιωτία

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

4 κρούσματα κορωνοϊού στη Βοιωτία

4 κρούσματα κορωνοϊού στη Βοιωτία

Ανακοινώσεις από την Π.Ε. Βοιωτίας και τον Δήμο Λεβαδέων

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020

Γιώργος Πέππας

Η Π.Ε. Βοιωτίας σε ανακοίνωση της ανακοίνωση πως ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες διερεύνησης των κρουσμάτων που αφορούν την Τοπική Κοινότητα Δαύλειας του Δήμου Λεβαδέων.

Βρέθηκαν 4 κρούσματα θετικά, μεταξύ αυτών και ένα νεογέννητο.

Τα αρνητικά κρούσματα του στενού περιβάλλοντος των θετικών κρουσμάτων τέθηκαν σε δεκαπενθήμερη κατ΄ οίκον καραντίνα.

Με ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Θανάση Καρακάντζα καθώς και της Χωρικής Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά , ολοκληρώθηκε επιτυχώς η απομάκρυνση των κρουσμάτων σε άλλη Περιφέρεια όπου είναι και ο τόπος κατοικίας τους.

Η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Θανάσης Καρακάντζας, σε δηλώσεις τους τόνισαν:

«Σε απόλυτο συντονισμό με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τον ΕΟΔΥ, το Διοικητή του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, Θάνου Τσαντίλα, καθώς και την Ελληνική Αστυνομία, τηρήσαμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ως καθ΄ ύλην αρμόδιοι για τη διαχείριση τέτοιων κρίσεων.

Παρακαλούμε τους πολίτες της Δαύλειας αλλά και του ευρύτερου Δήμου, να τηρήσουν όλα τα μέτρα προστασίας έτσι όπως ενημερώθηκαν με την παρουσία τόσο του Δημάρχου Γιάννη Ταγκαλέγκα, όσο και τη δική μας, στην Τοπική Κοινότητα Δαύλειας.

Εδόθησαν σχετικές οδηγίες στο Δήμο για τη διαχείριση του θέματος.

Ο ιός είναι εδώ. Με ψυχραιμία και σύνεση διαχειριζόμαστε όλοι τις καταστάσεις και βεβαίως η ατομική ευθύνη του καθενός μας είναι εκείνη, η οποία θα ελαχιστοποιήσει από δω και μπρος τα κρούσματα.

Ανακοίνωση της Γιώτας Πούλου για τα κρούσματα κορωνοϊού:

«Τα κρούσματα στη Δαύλεια Βοιωτίας και η εμπλοκή του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, εκπέμπουν σήμα κινδύνου και απαιτούν υπεύθυνη ενημέρωση και άμεση αντιμετώπιση. Η τοπική κοινωνία και η Δημοτική Αρχή είναι σε εγρήγορση αλλά αυτό δεν αρκεί. Η ενίσχυση του ΕΣΥ, που έχει εξαγγελθεί στην κορύφωση της υγειονομικής κρίσης, αλλά δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί καθώς και η διενέργεια μαζικών ελέγχων και μάλιστα στις περιοχές με διαπιστωμένα κρούσματα, ξεπερνούν την ατομική ευθύνη και είναι αποκλειστικά ευθύνη της Πολιτείας

Μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να κατευναστούν οι δικαιολογημένες ανησυχίες των κατοίκων.»

Η πρωινή σύσκεψη στο Δημαρχείο του Δήμου Λεβαδέων

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας συγκάλεσε σήμερα έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας κ. Αθανάσιο Καρακάντζα και την Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά, όπου συζήτησαν για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού COVID - 19 στο Δήμο Λεβαδεών μετά τη θετικοποίηση δείγματος κατά τον προ-εγχειρητικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε ασθενή του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020.

Κατά τη διαδικασία ιχνηλάτησης του κρούσματος που ακολούθησε και τη διενέργεια εξετάσεων σε οικείους της ασθενούς, θετικοποιήθηκαν τα δείγματα που ελήφθησαν από την κόρη της ασθενούς, του αλλοδαπού συντρόφου της και του νεογέννητου μωρού τους.

Ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με της οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., η μητέρα και το νεογέννητο μεταφέρθηκαν σε ειδική πτέρυγα σε Νοσοκομείο των Αθηνών, ενώ ο σύντροφός της με μέριμνα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μεταφέρθηκε στην οικία του στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λεβαδέων, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας και η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση. Κατόπιν συνοδευόμενοι από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Μιχάλη Σαγιάννη και Ιωάννη Δήμου μετέβησαν στην Κοινότητα Δαύλειας όπου συναντήθηκαν και ενημέρωσαν σχετικά με την κατάσταση το τοπικό Συμβούλιο, τους Δημοτικούς Συμβούλους Δαύλειας και τους εργαζόμενους στο Δημοτικό Κατάστημα Δαύλειας.

 

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων υπογράμμισε ότι οι δημότες πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι και να τηρούν πιστά τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. για την προστασία τους και την προστασία των οικείων τους.