ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΗ Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς απαντάει στον Δήμαρχο Λεβαδέων

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς απαντάει στον Δήμαρχο Λεβαδέων

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς απαντάει στον Δήμαρχο Λεβαδέων

Σε συνέχεια απάντηση του κ. Ιωάννη Ταγκαλέγκα στ προηγούμενες ανακοινώσεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς

Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020

Γιώργος Πέππας

Σε εκ νέου ανακοίνωση προχώρησε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς, η οποία τοποθετείται στην απάντηση του Δημάρχου Λεβαδέων, κ. Ιωάννη Ταγκαλέγκα, πάνω στο μείζον ζήτημα του προσφυγικού, όσο αφορά τον Δήμο Λεβαδέων.

Η ανακοίνωση:

Τοποθετούμαστε επί της απάντησης του Δημάρχου Λεβαδέων κ. Ταγκαλέγκα στις παρεμβάσεις της οργάνωσής μας για την διαχείριση του προσφυγικού ζήτηματος στη Λιβαδειά.

Θα απαντήσουμε συνοπτικά στα διαδικαστικά θέματα που θίγονται & θα επικεντρωθούμε στην ανάδειξη της ουσίας.

1. Θα μπορούσαν τουλάχιστον να ερωτηθούν οι δημοτικές παρατάξεις στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, αν επιθυμούν να τοποθετηθούν επί του ψήφισματος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς. Το γεγονός πως οι επικεφαλής των παρατάξεων δεν εκδήλωσαν επιθυμία σχολιασμού του ψήφισματος, δε αφαιρεί την ευθύνη από τον Πρόεδρο του ΔΣ, που δήλωσε πως θα απαντήσει μόνο ο Δήμαρχος. Απευθυνόμασταν στο σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου.

2. Χαιρόμαστε που η δική μας παρέμβαση έγινε αφορμή ο Δήμαρχος Λεβαδέων να προβεί σε συγκεκριμένη αναφορά διαδικασιών μετάβασης από το πρόγραμμα ESTIA στο πρόγραμμα HELIOS, αλλά και τον ακριβή αριθμό των περαιωμένων διαδικασίων έκδοσης διοικητικών εγγράφων.

Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν ξεκάθαρα την εικόνα που παρουσιάσαμε & δεν αντιλαμβανόμαστε ποιες είναι οι "ανυπόστατες αναλήθειες" που μας πιστώνει ο Δήμαρχος στην ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα:

  • το 61% των φιλοξενούμενων έχουν ΑΜΚΑ.
  • 1 στους 3 διαθέτει ΑΦΜ
  • 1 στους 5 είναι καταγεγραμμένος-η στο μητρώο ανέργων
  • ΜΟΝΟ 3 στους 436 έχουν IBAN !!!

Ο λόγος στους αρμόδιους για άμεσες πράξεις υπέρβασης των καθυστερήσεων, τουλάχιστον για τις περιπτώσεις που δε κρίνεται αδύνατο.

3. Θα μπορούσε το ΔΣ της ΚΕΔΗΛ να είχε διεξαχθεί με τηλεδιασκεψη και να είχαν εξεταστεί οι ενστάσεις των υποψηφίων προς πρόσληψη στο πρόγραμμα ESTIA.

Ας ενημερωθούν τουλάχιστον άμεσα οι ενδιαφερόμενοι για το αποτέλεσμα της συζήτησης των ενστάσεων στο προ δύο εβδομάδων Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΗΛ.

4. Η μόνη μας ενημέρωση για το ζήτημα της οικονομικής συναλλαγής μεταξύ πρόσφυγα κι εργαζόμενης στο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων ESTIA ήταν η δήλωση του Δημάρχου Λεβαδέων εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, πως τα χρήματα επεστράφησαν και το θέμα θεωρείται λήξαν, ως εκ τούτου δε θα μπορούσαμε να γνωρίζαμε για την εξέλιξη που αναφέρεται στην χθεσινή απάντηση του Δημάρχου.

Αναμφίβολα χαιρετίζουμε την κίνηση διοικητικού ελέγχου της εργαζόμενης κι αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση για την εξέλιξη αυτού.

Οι πράξεις, οι κινήσεις, οι ανακοινώσεις μας έχουν ως μόνο στόχο την ανάδειξη προβλημάτων και των αιτιών τους, ώστε ακολούθως να επιλύονται απο τους παράγοντες διαχείρισης.

Ερχόμενοι αντιμέτωποι με ένα μίγμα κυβερνητικής πολιτικής που στοχοποιεί ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, δεν έχουμε άλλη επιλογή από να αναδεικνύουμε προβλήματα και στρεβλές καταστάσεις, που προέρχονται είτε από κεντρικές νεοφιλελεύθερες αγκυλώσεις είτε από γραφειοκρατικές καθυστέρησεις.

Ηταν Δίκαιο ως οργάνωση να ενημερώσουμε τους δημότες, τώρα ελπίζουμε να γίνει Πράξη κι η ολοκλήρωση των εκκρεμών αιτημάτων, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η φιλοξενία των προσφύγων στη πόλη μας.