ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣουβλάκι για Γκίνες στη Λιβαδειά (Βίντεο)

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Σουβλάκι για Γκίνες στη Λιβαδειά (Βίντεο)

Σουβλάκι για Γκίνες στη Λιβαδειά (Βίντεο)

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020

Σπύρος Πέππας

Το μεγαλύτερο σουβλάκι στον κόσμο ψήθηκε την Δευτέρα ανήμερα του Αγίου Πνεύματος στη Λιβαδειά και διεκδικεί μία θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Το σουβλάκι ΓΙΓΑΣ είχε μήκος 201 μέτρων και για την δημιουργία του χρειάστηκαν 300 κιλά χοιρινού κρέατος, ειδική σιδερένια κατασκευή αλλά και 200 κιλά κάρβουνα για το ψήσιμο του.

Η ιδέα ανήκε σε δυο νεαρούς ιδιοκτήτες ψητοπωλείου στη Λιβαδειά οι οποίοι με την βοήθεια του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, του Δήμου Λεβαδέων, χορηγών και πλήθος εθελοντών κατάφεραν να σπάσουν το ρεκόρ Γκίνες (Guinness World Records) για το μεγαλύτερο σουβλάκι που μέχρι τώρα άνηκε στην Κίνα (194 μέτρα).

Στη Λιβαδειά βρίσκονται και εκπρόσωποι του οργανισμού Guiness World Records Ltd, ο οποίος κάθε χρόνο εκδίδει το σχετικό βιβλίο για τα ρεκόρ.

Μηνύματα στήριξης από ψητοπωλεία «Σουβλάκι Λιβαδειάς» ήρθαν από την Astoria - USA, Montreal - Canada, Αυστραλία αλλά και πολλές χώρες της Ευρώπης.

Χιλιάδες επισκέπτες, εκδρομείς του Αγίου Πνεύματος από όλη την Ελλάδα κατέκλυσαν το σημείο και συμμετείχαν στην γιορτή που μετατράπηκε σε γλέντι, απολαμβάνοντας το μοναδικό σουβλάκι και ακούγοντας παραδοσιακή μουσική από τον πασίγνωστο τραγουδιστή Γιώργο Μάγκα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λιβαδειάς κ. Αγνιάδης σε δηλώσεις του είπε: Ένα μεγάλο γεγονός έγινε στην πόλη της Λιβαδειάς σήμερα, παγκοσμίου επιπέδου και ενδιαφέροντος. Η «μικρή» Λιβαδειά ακούστηκε σε όλον τον κόσμο, σπάσαμε το ρεκόρ Γκίνες στο σουβλάκι και νιώθουμε υπερήφανοι!