ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς: «Μόρια - Η ντροπή της Ευρώπης»

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς: «Μόρια - Η ντροπή της Ευρώπης»

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς: «Μόρια - Η ντροπή της Ευρώπης»

«Στιβαγμένες ανθρώπινες ψυχές ζούσαν σε συνθήκες διαβίωσης στρατοπέδου συγκέντρωσης.»

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Δριμύτατη κριτική εξαπέλυσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς, μέσω του Facebook, κατά της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, μετά τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μόρια, υποστηρίζοντας πως «Η ατολμία της τωρινής κυβέρνησης να συνεχίσει τον επιμερισμό των προσφύγων στην ενδοχώρα, η παράδοση της κυβερνητικής πολιτικής σε ακροδεξιές φράξιες, που είχαν θρέψει προεκλογικά την ξενοφοβία εντός της ελληνικής κοινωνίας, ήταν οι λόγοι που οι άθλιες συνθήκες στη Μόρια θέριευαν.»

Αναλυτικότερα η ανάρτηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς, στη πληρότητα της:

«Δε θα αρνηθούμε τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν μια δομή που δημιουργήθηκε για να στεγάζει 3000 ανθρώπους, φιλοξενούσε περίπου 5500 αιτούντες ασύλου.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες τότε για επιμερισμό αυτών των ανθρώπων σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, η Ευρωπαϊκή Ένωση αδιαφόρησε, επικρατώντας εντός αυτής ακροδεξιές φωνές, συμμαχικές προς την ΝΔ.

Σε αυτή την συγκυρία, η προεκλογική αισχρή εκμετάλλευση του προσφυγικού - μεταναστευτικού από το σημερινό κυβερνών κόμμα κι οι υποσχέσεις για άμεση λύση του προσφυγικού, τελικά οδήγησαν στον υπερδιπλασιασμό των φιλοξενούμενων.

Οι 5678 διαμένοντες του Ιουλίου 2019, μέσα σε μόνο λίγους μήνες έγιναν 13000!!!

Στιβαγμένες ανθρώπινες ψυχές ζούσαν σε συνθήκες διαβίωσης στρατοπέδου συγκέντρωσης.

Στις χαραυγές του 2020, βρέφος πέθανε από αφυδάτωση. Πάνες κι υγειονομικά γυναικεία είδη πλένονταν και επαναχρησιμοποιούνταν.

Η ατολμία της τωρινής κυβέρνησης να συνεχίσει τον επιμερισμό των προσφύγων στην ενδοχώρα, η παράδοση της κυβερνητικής πολιτικής σε ακροδεξιές φράξιες, που είχαν θρέψει προεκλογικά την ξενοφοβία εντός της ελληνικής κοινωνίας, ήταν οι λόγοι που οι άθλιες συνθήκες στη Μόρια θέριευαν.

Σήμερα τα ξημερώματα, το κολαστήριο μετατράπηκε σε πύρινη κόλαση κι αντί να ακούμε φωνές ανησυχίας για την σωτηρία αυτων των ανθρώπων, ακούμε ακροδεξιούς οχετούς.

Αντί να ακούμε τις προτεινόμενες λύσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης, ακούμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μας λέει ότι θα ενημερωθούμε το απόγευμα.

Αντί να ακούμε τον προσωρινό τρόπο στέγασης και σίτισης αυτών των ανθρώπων, ακούμε ότι στάλθηκαν 3 κλούβες ΜΑΤ στη Λέσβο.

Απέναντι λοιπόν σε μια αναβλητική κυβέρνηση που θεωρεί πως το φάρμακο για όλα είναι η βία κι ο αυταρχισμός, οφείλουμε να απαντήσουμε με αλληλεγγύη.

Να απομονωθούν οι μισάνθρωποι κι η αλληλεγγύη όλης της χώρας να δώσει λύση στα προβλήματα των νησιών μας.

Να ζήσουμε μαζί, να ζήσουμε ως Ανθρωποι.»

Φωτογραφία: Eurokinissi