ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΠραγματοποιήθηκαν οι αγιασμοί στα σχολεία του Δήμου Θηβαίων (Βίντεο)

ΘΗΒΑ

Πραγματοποιήθηκαν οι αγιασμοί στα σχολεία του Δήμου Θηβαίων (Βίντεο)

Πραγματοποιήθηκαν οι αγιασμοί στα σχολεία του Δήμου Θηβαίων (Βίντεο)

Το «Ράδιο Θήβα» βρέθηκε στο 6ο Δημοτικό αλλά και το ΕΕΕΕΚ Θήβας

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι αγιασμοί στα σχολεία του Δήμου Θηβαίων, τόσο στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας όσο και στο ΕΕΕΕΚ Θήβας, με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Στους αγιασμούς συμμετείχε αρχικά μονάχα μια μικρή αντιπροσωπεία των μαθητών, ενώ στη συνέχεια ο παπάς πήγαινε σε κάθε τάξη ξεχωριστά ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γ. Αναστασίου, βρέθηκε στο ΕΕΕΕΚ Θήβας, όπου δήλωσε στο «Ράδιο Θήβα» : «Πρώτη μέρα πραγματικά της νέας σχολικής χρονιάς, μια σχολική χρονιά η οποία θα είναι λίγο διαφορετική από τις προηγούμενες λόγω των μέτρων που πρέπει να τηρήσουμε όλοι μας για να μην έχουμε εξάπλωση της πανδημίας. Τα σχολεία είναι σε καλή κατάσταση, βέβαια έγινε ένας αγώνας δρόμου από όλους, από τα συνεργεία του Δήμου, τους καθηγητές, τους δασκάλους, τις καθαρίστριες γιατί ήταν τελευταία στιγμή, με βάση τον προγραμματισμό του Υπουργείου, ο οποίος δεν ήταν ο ενδεδειγμένος και ήταν και καθυστερημένες οι οδηγίες. Παρ΄όλα αυτά προλάβαμε, καθαρίσαμε και νομίζω είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε μια σχολική χρονιά, διαφορετική. Εύχομαι να είμαστε όλοι υγιείς, εύχομαι δύναμη και κουράγιο στους καθηγητές, στους μαθητές υπομονή να δώσουν τα πάντα ώστε να βγούμε νικητές από αυτή τη πανδημία και στο τέλος της χρονιάς να έχουν πάρει όλοι τα εφόδια που είναι απαραίτητα για την συνέχιση του βίου τους.»

Στο «Ράδιο Θήβα» μίλησε και ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, ο κ. Αθ. Καραπέτσας. «Η φετινή χρονιά, όπως βλέπετε και από τη μάσκα που φοράμε, είναι μια ιδιαίτερη χρονιά. Είναι μια χρονιά που κρύβει τους κινδύνους αλλά έχει και μια πρόκληση να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους κινδύνους. Πραγματικά σήμερα, ευχάριστο γεγονός, όλα τα παιδιά ήρθαν με μάσκες, χωρίς αντίδραση, και αυτό για εμάς είναι και δείγμα πειθαρχίας και δείγμα υπευθυνότητας. Τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς. Πραγματικά αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό σημείο που μας κάνει πολύ ευτυχής. Δύσκολη χρονιά, αλλά στα δύσκολα φαινόμαστε, στα δύσκολα αξίζει να κερδίζεις και νομίζω είμαστε διατεθειμένοι τόσο οι μαθητές όσο και οι δάσκαλοι να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα, να κερδίσουμε στοίχημα απέναντι στον κορωνοϊό. Όπως είδατε στον αγιασμό κάναμε με αντιπροσωπεία όπως ορίζει ο νόμος και τα άλλα παιδιά ήταν στις τάξεις και με το τέλος του αγιασμού ο ιερέας πέρασε από όλες τις τάξεις και ευλόγησε τα παιδιά. Καινούρια σχολική χρονιά, καινούρια αρχή. Εκείνο που πρέπει να συνοδεύσει τα παιδιά είναι οι ευχές μας, να είναι γερά, να έχουμε μια χρονιά καρποφόρα, να έχουμε μια χρονιά αποδοτική, μια χρονιά ευτυχισμένη. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.»

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες