ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΕξετάζεται η δημιουργία σχολείου για τα προσφυγόπουλα στη Ριτσώνα

Εξετάζεται η δημιουργία σχολείου για τα προσφυγόπουλα στη Ριτσώνα

Εξετάζεται η δημιουργία σχολείου για τα προσφυγόπουλα στη Ριτσώνα

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σίμος Κεδίκογλου, μαζί με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, κ. Γρηγόρη Δάσκο και κ. Κώστα Δούνα, συναντήθηκε με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, συγκεκριμένα με την Υπουργό κ. Ν. Κεραμέως, την Υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη και την Γενική Γραμματέα Αναστασία, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Αννας κ. Δημήτρης Σκοπελίτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής έγινε λόγος για το μείζον ζήτημα της άμεσης κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών που υφίστανται στη Εύβοια, μαζί με την υλικοτεχνική αναβάθμιση των σχολικών υποδομών του νομού. Ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε την ανάγκη για ένταξη των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό σύστημα και της φοιτησής τους στα σχολεία. Ο βουλευτής δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στο Δήμο Χαλκιδέων μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή, αλλά και εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών που έχει προκαλέσει η υγειονομική κρίση, πρότεινε να εξεταστεί η δημιουργία σχολικών τάξεων όλων των βαθμίδων κοντά στην υφιστάμενη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα, κάτι που η Υπουργός απάντησε, ότι αντιμετωπίζουν θετικά.

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάγκη αναβάθμισης της τεχνικής επαγγελαμτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην περιοχή του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας (Εσπερινό ΕΠΑΛ, ειδικότητες,εξοπλισμός εργαστηρίων κ.α).