ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς: Η Δημόσια Παιδεία είναι Δωρεάν;

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς: Η Δημόσια Παιδεία είναι Δωρεάν;

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς: Η Δημόσια Παιδεία είναι Δωρεάν;

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Σε ανακοίνωση της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς υπογραμμίζει πως «Η μη εφαρμογή των αυτονόητων μέτρων υγειονομικής προστασίας στα σχολεία... μας κατατάσσει στην κατηγορία υποανάπτυκτων χωρών», τονίζοντας τον υψηλό αριθμό των ατόμων ανά τμήματα, ενώ τέλος επισημαίνει την παράδοση σχολικών ειδών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεβαδέων από μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς με την αρωγή της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Λιβαδειάς.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Η μη εφαρμογή των αυτονόητων μέτρων υγειονομικής προστασίας στα σχολεία, όπως εφαρμόζονται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, μας κατατάσσει στην κατηγορία υποανάπτυκτων χωρών.

Τα πολυάριθμα τμήματα των 25-26 ατόμων είναι ένα ζήτημα που αγχώνει καθημερινά γονείς, μαθητές & δασκάλους, κι όσο κι αν επιχειρούν να το υποβαθμίσουν η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, αποτελεί από μόνο του αιτία δυναμικής αντίδρασης από το μέρος των μαθητών.

Δεν είναι όμως το μόνο πρόβλημα, μιας κι οι γονείς καλούνται στις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας - που έχουν δημιουργήσει οι κυβερνητικές οικονομικές επιλογές αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης ως πλιάτσικο δημοσίου χρήματος - να βάλουν από την αρχή της χρονιάς βαθιά το χέρι στη τσέπη.

Πέραν των γνωστών διαχρονικών απαιτήσεων της ελληνικής παρα-παιδείας, οι γονείς - έχουν δεν έχουν - καλούνται από την πρώτη δημοτικού να παρέχουν γραφική ύλη της τάξης των 35-40€ ανά μαθητή. Καλούνται να αγοράσουν μέχρι και κόλλες Α4, λες και τον Δημόσιο Σχολείο δεν είναι υποχρεωμένο να παρέχει χαρτί - όπως γινόταν επί δεκαετίες - στους μαθητές, δημιουργώντας άλλη μία ηγεσία της Φωτοτυπίας στο Υπουργείο Παιδείας.

Φανταστείτε τι έχουν να αντιμετωπίσουν άνεργοι γονείς με 2, 3 ή και 4 παιδιά εντός των σχολικών τάξεων.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίσαμε ως οργάνωση να ενισχύσουμε την προσπάθεια του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Λεβαδέων για συλλογή σχολικών ειδών προς τους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου.

Σε αυτήν την προσπάθεια βρήκαμε αρωγό την Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Λιβαδειάς.

Όμως αν κι η αλληλεγγύη είναι το όπλο της ανθρωπιάς επί αιώνες, δεν αρκεί.

Η Δημόσια Παιδεία πρέπει να είναι δωρεάν, πράγμα που σημαίνει μηδενικά έξοδα για τους γονείς.

Λεφτά για την πραγματική Παιδεία, αντί διασπάθισης του δημόσιου χρήματος για σκοιλ ελικικου και μάσκες αερόστατα.

Απαίτηση - κι όχι πρόταση - εντός κάθε μορφής διεκδικήσεων τη νέας γενιάς.»