ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣτη Θήβας εκτάκτως ο Νίκος Χαρδαλιάς

Στη Θήβας εκτάκτως ο Νίκος Χαρδαλιάς

Στη Θήβας εκτάκτως ο Νίκος Χαρδαλιάς

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Σπύρος Πέππας

Στο Δημαρχείο της Θήβας έφτασε εκτάκτως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θηβαίων Γιώργο Αναστασίου για τον συντονισμό των περαιτέρω κινήσεων ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, δεκάδες άτομα, που προέρχονται από τα χωριά Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι των Θηβών και Λουκίσσια του Δήμου Χαλκίδας είχαν παραβρεθεί την περασμένη Κυριακή σε κηδεία στο χωριό Μουρίκι. Σημειωτέον ότι με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα επιτρέπονται 20 άτομα στις κηδείες.

H γ.γ. Πολιτικής Προστασίας προχώρησε σε ισχυρή σύσταση για μέτρα αυτοπροστασίας από τον κορωνοϊό σε οικισμούς του Δήμου Θηβαίων και Δήμου Χαλκιδέων, ενώ ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει ιχνηλάτηση περίπου 1.200 επαφών.

Για τα κρούσματα κορωνοϊού σε κηδεία στο Μουρίκι μιλά η τοπική σύμβουλος Λουτουφίου Ερασμία Νίκα

Σε βίντεο το οποίο ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η τοπική σύμβουλος Λουτουφίου Ερασμία Νίκα μιλά για την 2ήμερη καραντίνα στην οποία υποβλήθηκαν τα χωριά Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο, Λουτούφι και Λουκίσια και για την τηλεφωνική σύσκεψη Δήμου – Περιφέρειας – Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα έχουν ήδη διαγνωστεί 3 κρούσματα σε οικογένεια η οποία είχε παρευρεθεί στην κηδεία της Κυριακής στο Μουρίκι.

Αναφορικά το Λουτουφί έχει παραλάβει 200 δωρεάν τεστ τα οποία θα ξεκινήσουν να γίνονται από αύριο 01/10 μετά τις 09:00 το πρωί και αναλόγως θα γίνει και με τις υπόλοιπες τοπικές κοινότητες.

Η κα Νίκα απευθυνόμενη προς την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά μίλησε για πολύ περισσότερους παρευρισκόμενους στην κηδεία της Κυριακής από αυτούς που έχουν μπει σε καραντίνα και επισήμανε την επικινδυνότητα της κατάστασης και το πόσο εύκολο είναι να ξεφύγει.

Δείτε το βίντεο της κας Νίκα: