ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτία«Καζάνι που βράζει» η δομή προσφύγων της Θήβας

«Καζάνι που βράζει» η δομή προσφύγων της Θήβας

«Καζάνι που βράζει» η δομή προσφύγων της Θήβας

Οι πρόσφυγες ζητούν να ακουστούν τα αιτήματα τους

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020

Γιώργος Πέππας

Από το πρωί της Παρασκευής η δομή της Θήβας είναι ένα «καζάνι που βράζει», με τους πρόσφυγες της δομής να μην επιτρέπουν στους εργαζόμενους της Δ.Ο.Μ. να εισέλθουν στον χώρο, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους που αφορούν το lockdown που υφίσταται στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Θήβα.

Το «Ράδιο Θήβα» βρέθηκε στη δομή όπου προσπάθησε, από απόσταση ασφαλείας, να καταγράψει τα αιτήματα των προσφύγων, έπειτα από εκκλήσεις των ίδιων, όμως τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν μια μερίδια προσφύγων, στα πλαίσια της διαμαρτυρίας τους, άνοιξαν την πύλη του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο άνδρες της αστυνομίας οι οποίοι, μαζί με την βοήθεια των ψυχραιμότερων της δομής, κατάφεραν να θέσουν τέλος στη δράση αυτή και να κλείσουν την πύλη. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να μάθουμε όλα τα αιτήματα των προσφύγων στη δομή.

«Να έχουν δυνατότητα εξόδου από την δομή όσοι δεν έχουν τον ιό»

Ένα από τα αιτήματα που έχουν οι πρόσφυγες στο κέντρο φιλοξενίας στη Θήβα είναι να τους δοθεί η δυνατότητα μετακίνησης, σε όσα άτομα δεν έχουν κορωνοϊό, προς την Θήβα.

Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως η δομή φιλοξενίας της Θήβας βρίσκεται σε καραντίνα καθώς εντοπίστηκαν αρκετά κρούσματα του κορωνοϊού μέσα σε αυτή, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν ακόμη περισσότερα τεστ. Φορείς της Θήβας έχουν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους αναφορικά με την μετακίνηση προσφύγων από την δομή προς την πόλη των Θηβών, ενώ η καραντίνα θα ισχύει μέχρι να μην υπάρχουν νέα κρούσματα του ιού μέσα σε αυτήν. Όμως, όπως φαίνεται ήδη, η καραντίνα δημιουργεί έντοντες αντιδράσεις στους πρόσφυγες. 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες